Jegy a Berlini tévétoronyba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Berlini tévétorony árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Berlini tévétoronyba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Berlini tévétoronyba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

26€

 


Get Your Guide

26€

 Klook

22€

  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

A berlini tévétorony: érdekességek, információk, belépőjegyek

Aki járt már Berlinben, és nemcsak egy reggeltől estig tartó konferencián, minden bizonnyal látta a berlini tévétornyot. Ez az egyike a kevés impozáns épületnek, amelyet az NDK (Kelet‑Németország) idején építettek. A magassága egészen lenyűgöző, főleg, hogyha lentről tekint fel rá az ember – vagy ha úgy dönt, hogy felmegy a tetejére. Az 1960-as évek második felében épült torony ma is működik, rengeteg TV- és rádióadó sugározza innen a műsorait. A torony kiválóan látható többek között Berlin egy főteréről, az Alexanderplatz-ról is. Onnan pedig a Vörös Városháza (Rotes Rathaus) felé sétálva lehet eljutni a torony lábához. A tévétorony máig is a német főváros egyik szimbóluma és leglátogatottabb látnivalója. A német újraegyesítés előtt szimbolikája a szocialista / kommunista monumentális építészet nagyságát volt hivatott megjeleníteni. Annak ellenére, hogy egyszerre csak 400 látogató tartózkodhat bent, több mint 1 millió ember kereste, keresi fel a tornyot évente.

Egyszerre 400 és évente több mint egy millió!? Nem túl sok ez!?

De. Később is ki fogunk erre térni részletesebben, de mindenképpen érdemes online, előre jegyet foglalni, hiszen volt olyan év, hogy 1,3 millió látogató érkezett meg: ha minden csoport tele is lett volna, ez még akkor is több mint 3000 alkalmat jelentett, naponta tehát több mint 8-at, átlagosan. Ha figyelembe vesszük, hogy csúcsidőszakokban ennél még jóval többen jöttek és a csúcsidőszak napjainak is vannak csúcsidőszakai: minden bizonnyal nem akarunk órákat sorban állni csak azért, mert jegy nélkül érkeztünk meg.

Az online foglalt jegyeknél mindössze egy hátrány lehetséges: hogy ehhez kell beosztani a napunkat: délelőtt 11.15-kor vagy délután 3.40-kor ott kell lennünk. Ez egyeseknél valóban megakaszthatja az utazási flow-t, de általában egy pontos időpontra érkezés struktúrát ad a napnak. És a tévétorony szerencsére a város közepén helyezkedik el, így a látogatás után tovább tudjuk folytatni Berlin központjának a felfedezését.

Milyen jegyek érhetők el a berlini tévétorony látogatásához?

A magas épületekbe elsősorban a kilátás miatt szokás felmenni. Nincs ez másképp a berlini tévétorony esetében sem, legalábbis a 3 jegytípus közül kettőnél. Lássuk ezeket:

– Helyben vásárolt jegyek: ha úgy döntünk, hogy mégsem online vásárolunk jegyet, helyben is több lehetőségünk van erre. Ezek a jegyek a 360° Berlin névre hallgatnak és a Bar 203 nevű bárba és a kilátóhoz juthatunk el vele. A hivatalos honlap figyelmeztet, hogy sorban állás előfordulhat. Ez elég eufemisztikus, ha tudjuk, hogy néha órákat is sorban kell állni.

Ezért lehet SMS szolgáltatást kérni: a jegy vásárlása után küldhetünk egy SMS-t egy német számra, és fél órával a lift indulása előtt számíthatunk egy szöveges üzenetre, így sorban állás helyett sétálgathatunk a környéken.

A jegypénztár mellett automatákból is vehetünk jegyeket a helyszínen.

– Ugyanez a típusú jegy megvásárolható online is, itt egy adott dátumot és időpontok kell kiválasztanunk.

– A kilátás mellett egy forgó étterem is található fent, itt a jegyár tartalmaz egy asztalfoglalást. Létezik egy „sör és bólé” opció is, ha a kilátást élveznénk és nem akarunk egy teljes ételt (vagy erre túl sok pénzt kiadni).

Milyen áron, kedvezményekkel érhetők el a jegyek?

4 éves kor alatt a jegyek ingyenesek, míg a különböző jegytípusok különböző árakon érhetők el. Kissé szokatlan módon (a jelenlegi trendeket figyelembe véve) a helyben vásárolt jegyek olcsóbbak mind a felnőtteknek, mind a gyerekeknek (kedvezmény elérhető nekik minden típusban), és érdekes módon diákkedvezmény csak helyben vásárolt jegyekre érhető el, sőt, csak a jegypénztárban vásároltakra (automatákból nem).

Az árak így alakulnak: legolcsóbb a helyben vásárolt jegy, majd az online ugyanazt a szolgáltatást ígérő és a legdrágább az asztalfoglalással egybekötött éttermi jegy.

Hol vásárolhatók meg a jegyek?

Ahogy említettük, helyben vagy online. És online a hivatalos honlap mellett több portál is ajánl jegyeket, az is előfordulhat, hogy más szolgáltatás(ok)kal egybekötve (idegenvezetés, szállítás stb.) és az is, hogy olyan dátumokra és / vagy időpontokra tudunk itt jegyeket találni, amelyek a hivatalos honlapon már nem elérhetőek.

Ha ilyen opciót választunk, hasonlítsuk össze az árakat különböző oldalakon, néha egészen nagy eltéréseket találunk.