Jegy a Casa Balioba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Casa Balio árait a világ vezető jegyszolgáltatói között, Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Casa Balioba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Casa Balioba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

35€

Get Your Guide

35€


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Casa Batlló: a legfontosabb tudnivalók az épületről és a belépjegyekről

Antoni Gaudí nevét már mindenki hallotta, ahogy a Sagrada Familia és a Güell Park világszerte ismert látványosságok. Ezektől valamelyest elmarad látogatottságban, de az UNESCO Világörökség szakértői szerint (is) több épület, többek között a Casa Batlló is a világörökség része Barcelonában, Antoni Gaudí épületei néven. Az épületet néha a „Csontok háza”-ként is emlegetik. Az épületet 1904‑1906 között építették egy jól ismert barcelonai Batlló családnak, akik a textil iparágból gazdagodtak meg. Érdekesség, hogy 1950-s évekig itt élt a család az úgynevezett Nemes Emeleten. A ház tetejét sokan egy dinoszaurusz hátához hasonlítják. Izgalmasan hangzik? Ha igen, akkor csak a házig sétáljunk el, hogy egy képet készítsünk róla, hanem merészkedjünk is be. Elmondjuk, hogyan.

Meg lehet látogatni belül is a Casa Batllót?

Igen. Sőt, nemcsak az épületet látogathatjuk meg, hanem egy igazán különleges bemutató kiállítást is:

– A Casa Batlló 10D Látogatás: 2000 négyzetméter területen egy valóban egyedi kiállítás a kiterjesztett valóság, mesterséges intelligencia – és a Casa Batlló találkozásában. Gyakorlatilag egy utat találunk Gaudí elméjébe, inspirációjába, a Batlló család életébe: ehhez segítségünkre lesz több mint 1000 képernyő, térhatású hangok, illatok, mozgásérzékelővel ellátott festmények, a Gaudí-kocka, amely az első hatoldalas LED‑kocka a világon és még rengeteg más érdekesség.

Hol lehet jegyet vásárolni a Casa Batllóba?

Jegyet lehet online és helyben is vásárolni. Egyértelműen az online jegyvásárlást ajánljuk, mert bár pontosan meg kell adni az érkezésünket (negyed óránként, például 15.15, 15.30 stb.), így biztosan lesz jegyünk és nem kell (sokat) sorban állnunk. Azért tettük zárójelbe a sokat szót, mert a Casa Batlló olyannyira népszerű, hogy akár az internetes jegyek vásárlásával is kialakulhat egy rövidebb sor. De ettől tényleg nem kell tartanunk. Ez a minimum, amikor egy olyan népszerű városba látogatunk, mint Barcelona.

Egyébként, ha ki szeretnénk kerülni minden sort, akkor erre is van lehetőség, az úgynevezett fast pass, vagyis gyors belépő, amely nem kerül különösebben sokba, erre is feljogosít minket.

Milyen kedvezmények érhetők el a Casa Batlló jegyeknél?

Az alábbiak:

– diákkedvezmény,

– 65 év felett kedvezmény,

– 13-17 év között kedvezmény,

– 12 év alatt ingyenes,

– Spanyolországban élők számára kedvezmény.

Hol lehet megvenni a jegyeket a Casa Batllóba online?

Nyilvánvalóan a hivatalos honlapon, de mivel van jó pár másik jegyárusító platform is, a hivatalos honlapot még egy keresővel sem olyan egyszerű megtalálni. A Casa Batllóba a jegyek sokszor azonos áron érhetők el más helyeken, mint a hivatalos weboldalon. És mi a különbség? Az, hogy előfordulhat, hogy a hivatalos honlapon már nincs elérhető időpont belépőjegy vásárlására, míg a másik honlapokon igen. Így egy kicsit ki lehet cselezni a rendszert, akár utolsó pillanatban is.

Mindig azonos áron kínálják a jegyeket online?

Nem feltétlenül. Előfordulhat, hogy egyes foglalási weboldalakon az árak jóval magasabbak (főleg [leg]utolsó pillanatban), mint a többin. Sőt, nem is feltétlenül mindig ugyanaz a szolgáltatás. A belépőjegyen kívül lehet, hogy van kapcsolt szolgáltatás is. Ez lehet szállítás (hotelből pick-up és drop-off), lehet idegenvezetés, akár speciálisan egy művészettörténésszel vagy építészetet tanuló diákkal, egy idegenvezetés lehet buszos, autós, kerékpáros, elektromos rolleres, stb. És bármilyen program, ami tartalmaz egy Casa Batlló belépőjegyet, megfelelő lehet számunkra.

Mi legyen a következő program a Casa Batlló után?

Aki megtalálta a Casa Batllót, minden bizonnyal hallott már Gaudí másik épületeiről, legalábbis a leghíresebbekről: a Sagrada Familiáról és a Güell Parkról. Ezeken kívül érdemes lehet ellátogatni a Casa Milàhoz, és belépni, körülnézni itt is. Az UNESCO Világörökség Gaudí munkái világörökségi helyszín 7 épületet tartalmaz. Ezek a már említetteteken kívül a Güell-palota, a Casa Vicens és A Güell család kriptája. Ez utóbbi az egyetlen, amelyhez el kell hagynunk Barcelonát, ez Santa Coloma de Cervellóban található. Ehhez Barcelona központjából fél órát kell autóznunk vagy 1 órás tömegközlekedéssel is elérhetjük.