Jegy a Casa Milaba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Casa Mila árait a világ vezető jegyszolgáltatói között, Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Casa Milaba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Casa Milaba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

28€

 


Get Your Guide

28€

 


Viator

28€

 


Klook

28€

 

  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Casa Milà: érdekességek és belépőjegyek

A Casa Milà az egyik legismertebb lakóház Antoni Gaudí UNESCO Világörökséghez tartozó épületei között. A nevét Roser Segimon de Milàról (és férjéről, Peréről) kapta, aki egy rendkívül gazdag textilgyáros volt és Gaudít bízta meg házának felépítésével a 20. század elején. Ez volt Gaudí utolsó lakóépülete, amelyet tervezett, és bár ma zseniként tekintünk vissza rá, a ház építésének a periódusa (1906-12) egy hullámvölgy volt Gaudí életében: művészetét egyre kevésbé értékelték és a Güell Park beépítése sem történt meg. Sokak szerint a Casa Milà Gaudí életének összegzése, lakóházban ennyire nemigen olvadt még össze a természet és az építészet egy nagyváros közepén. Innen is ered a beceneve, a La Pedrera, amely jelentése magyarul Kőbánya. Első (vagy inkább második) ránézésre egy hegyre emlékeztet, amely barlangokkal van tele (ezek az erkélyek).

Érdemes belülről is meglátogatni ezt az épületet?

Aki építész vagy otthon van az építészetben, különösen a modern stílusokban, azokat kívülről nézve is le fogja nyűgözni az épület. Azonban belülről mindenkinek felejthetetlen élmény a Casa Milà. Szerintünk a természet és az építészet összefonódása még sokkal inkább megmutatkozik az épület belsejében, mint kívül (nem mondhatjuk, hogy a homlokzaton, mert egyes építészek szerint az épületnek gyakorlatilag nincs hagyományos értelemben vett homlokzata).

Milyen belépőjegyek érhetők el a Casa Milàba?

Elsőre azt hihetné az ember, hogy egy „egyszerű” épületbe csak egy típusú belépőjegy létezik, de ez abszolút nincs így. Létezik „La Pedrera Essential” jegy, amely során az egész, 4500 négyzetméteres területet bejárhatjuk. Az audioguide a jegyár része, ahogy az épület és a tető bejárása is, amelyhez tartozik egy kiállítás is, amely azt mutatja be, hogy a 100 éve itt lakást bérlők hogyan rendezték be a lakásaikat. Emellett egy művészeti kiállítást is találunk, a Milà család eredeti lakhelyén. Ezzel a jegytípussal ki kell választanunk a napot, amikor meg fogjuk látogatni az 5 emeletes épületet.

A La Pedrera Premium jeggyel a jegyvásárlástól fél évig bármikor látogathatunk, nem kell előre eldöntenünk a pontos dátumot. A Prémium látogatók a főkapun léphetnek be, így semmiképp nem kell sorban állniuk.

A La Pedrera Night Experience jeggyel az épület főbb részeit bejárhatjuk, a kiállítások megtekintése nélkül, éjszaka, és az épület tetején egy fénybemutatót is láthatunk, amelyet egy pohár pezsgő (cava) és édességek tesznek még kellemesebbé.

Ezeknek a jegyeknek különböző kombinációit is meg lehet vásárolni.

Hol lehet és hol érdemes jegyet váltani?

Mint manapság a legtöbb híresebb látnivaló esetében, lehet online és a helyszínen is jegyet vásárolni. A hivatalos honlap több módon is az online jegyvásárlást javasolja. Egy részről az online jegyvásárlással a hosszú sorokat mindenképp elkerüljük (azért említjük a hosszúakat, mert ha nagyon sok látogató érkezik egyszerre, akkor akár az internetes jegyekkel is kialakulhat egy kisebb sor), más részről az online vásárolt jegyek olcsóbbak. Méghozzá nem is kicsivel, jelenleg 3 euró extra (azaz több mint 1000 Ft) fejenként minden egyes jegy a kasszánál.

Hol lehet jegyeket venni az interneten a Casa Milàba?

A hivatalos oldalt említettük már, de ez nem az egyetlen lehetőség: ha itt már nincsen jegy (akár a három felsoroltból az egyik, akár az egyik kapcsolt jegytípusból), akkor különösen érdemes körülnézni más foglalási portálokon. Lehetséges, hogy pontosan olyan szolgáltatást keresünk, amire előtte még nem is gondoltunk! Lehet, hogy létezik olyan program, hogy a Casa Milà látogatása egy idegenvezetéssel van egybekötve, akár csak az épületben, akár az egész városban vagy a városnegyedben, legyen ez gyalog, elektromos rollerrel, kerékpárral, Segway‑jel, robogóval, autóval, busszal, stb.

Vagy a Casa Milà egy Gaudí túra egy része is lehet, amelyben megismerhetjük a zseniális építész művészetét, a kort és a társadalmat, amelyben alkotott, és akár a magánéletét is (amely nagyon szokatlan és érdekes).

Mit érdemes még felkeresni Barcelonában?

Barcelona látványosságai kimeríthetetlenek, és ha a Casa Milà érdekel bennünket, mindenképp nézzünk utána annak, hogy hogyan lehet meglátogatni a Casa Batllót és a Sagrada Familia templomot, Gaudí két másik mesterművét.