Jegy a Kolosszeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Kolosszeum árait a világ vezető jegyszolgáltatói között, Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat.

Jegy a Kolosszeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Kolosszeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Viator

39€

 


Tiqets

27€

 


Klook

80€

 


Get Your Guide

34€

 


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

A Colosseum: Róma egyik kihagyhatatlan helyszíne

A Colosseum épülete, amely több mint 1900 éve áll már, Kr. u. 80 óta, a világ minden táján jól ismert szimbólum. Ehhez az épülethez kapcsolódik az „Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is” híres-hírhedt mondása is, amely Szent Bédához, 7-8. századi angol szerzeteshez kapcsolódik. Könnyen lehet, hogy a Colosseum a világ egyik leglátogatottabb városának, Rómának (kb. 10 millióan látogatták meg az olasz fővárost 2019-ben), leghíresebb épülete. Közülük 7,6 millióan látogatták meg a Colosseum, a Forum Romanum és a Palatinus domb területét. Annak ellenére, hogy az épület az egész világon az egyik leglátogatottabb, kevesen ismerik a valódi nevét. Ez Amphiteatrum Flavium.

Hogyan lehet jegyet venni a Colosseumba?

Jegyet lehet venni a jegypénztárban és online is, mint sok nagyobb attrakció esetében. És melyik helyen érdemes próbálkozni? Ha egy kicsit is értünk a számokhoz, látjuk, hogy átlagosan naponta több mint 20.000-en nézték meg 2019-ben a Colosseumot (vagy legalábbis a környékét). Lehetünk okosak, ha online, előre foglalunk, vagy „birkák”, akik sorban állnak, amely különösen kellemetlen csúcsidőben a hosszú sorok és kellemetlen időben (télen, nyáron mindenképp és esőben, bármikor). Persze nincs kizárva, hogy helyben is gyorsan jegyhez jutunk, de ha tudjuk, hogy meg akarjuk látogatni az épületet belülről, akkor mindenképpen online érdemes belépőjegyet váltani.

Megéri meglátogatni a Colosseumot belülről?

A válasz, nagyon röviden: igen. Kívülről sokaknak ez egy régi, nagy kőhalom, egy erről szóló vicc úgy szól: „Gondold el, milyen szép lesz, drágám, amikor elkészül!”, amelyről jó képeket készíteni róla, különösen napfelkeltekor és naplementekor, és olyankor, amikor nincsenek tömegek körülötte. De ha bemegyünk, akkor érezhetjük át igazán az épület nagyságát és hangulatát. Érdemes tájékozódni a különböző jegyek típusairól: a föld alatti rész is megtekinthető 2010 óta és sokan vannak, akik folyamatosan újabb részek megnyitásán gondolkodnak. A különböző részekhez különböző jegyek tartoznak, ezt tartsuk észben. Egyes jegyek hamarabb elkel(het)nek, mint mások, így mindenképp érdemes előre gondolkodni és online foglalni.

Okos döntés előre jegyet venni?

Előre jegyet vásárolni valamekkora elköteleződés: hiszen, ha nem megyünk el, akkor bukjuk a jegy árát. Itt fontos megjegyezni, hogy egyes jegytípusoknál bármikor elfáradhatunk vele, másoknál csak a napot kell megadnunk, de egyes attrakciók esetében akár csak negyed óráig, sőt, arra is van példa, hogy egy rövid, 5 perces intervallumban kell megérkeznünk, legalábbis hivatalosan. Ez azonban az egyetlen negatívum. Nézzük, mik a pozitívumok.

A pozitívumok között elsősorban azt kell megjegyezni, hogy nem kell sorban állnunk (rendben, nem akarunk zsákbamacskát árulni, egyes rendkívül népszerű helyeken akár az internetes jeggyel is sorban kell állni, de csak a többi interneten előre megvásárolt személlyel együtt, ez a helyben vásárolt jegyesek soránál több tucatszor vagy százszor is rövidebb lehet, nem összemérhető). Emellett pozitívumként említhető, hogy ha egy napra sikerül jegyet vásárolnunk, e köré szervezhetjük a napunkat, városnézést, akár gyalogos túravezetést, stb.

Amelyik jegynél pedig a pontos órát is meg kell adni, különösen egyszerű belőni, hogy ez legyen a nap első tevékenysége, ebéd után jöjjön, ez legyen a délután lezárása, stb. Egy olyan vakációnál, amely sok szabadidővel jár, ez könnyen segíthet többet kihozni a (sokszor nagyon rövid) látogatási időnkből.

Milyen konstrukciókban és hol lehet belépőjegyet vásárolni?

Nem tudja mindenki, de nemcsak a hivatalos Colosseum oldalon lehet jegyeket váltani online, de más platformok is kínálnak jegyeket és kapcsolt termékeket is: jegyekkel egybekötött idegenvezetést az épületben, városnézést busszal, minibusszal, (elektromos) biciklivel, Segwayjel, stb.

Ha utolsó pillanatban vennénk jegyet (ez lehet egy nap, de akár egy hét vagy több is az év időszakától függően és az adott szituáció mellett azon is múlhat, hogy a Colosseum melyik részeit járnánk be), akkor érdemes összehasonlítani a különböző oldalakat, amelyek jegyeket vagy jegyekkel egybekötött programokat ajánlanak. Az árak különbsége akár többszörös is lehet: ne fizessünk rá, amikor ugyanazt a belépő jegyet akár féláron is megvásárolhatjuk.