Jegy a London Eye-ra – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a London Eye árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a London Eye-ra – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a London Eye-ra – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

34€

 


Get Your Guide

34€

 


Viator

35€

  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

London Eye: különlegességek, tudnivalók, belépőjegy információk

London egyre ismertebb lett az utóbbi években Magyarországon, egyre többen vannak, akik saját maguk vagy egy ismerősük szerencsét próbált az Egyesült Királyságban, és a „kaland” sokszor Londonból indul vagy ott végződik. De nemcsak dolgozni járunk ki hazánkból és a régióból, hanem látogatni és utazni is. Az egyik legismertebb látványosság az Egyesül Királyság fővárosában a London Eye, egy valóban hatalmas óriáskerék. A London Eye olyannyira ikonikus attrakció és név, hogy a viszonylag új budapesti, Deák téri óriáskerék a Budapest Eye nevet kapta.

Néhány szó a London Eye-ról

A London Eye (Londoni szem, esetleg London szeme magyarra fordítva) 2000 tavaszán nyílt meg, így igen új látványosságnak számít Londonban. A felállítása után 6 évig ez volt az egész világ legmagasabb óriáskereke, 135 méteres magassággal (Budapesten a legmagasabb történelmi jelentőségű épületek a Parlament és a Szent István Bazilika 96 méterrel, míg az újonnan épült MOL torony 120 méter magas). Az London Eye óriáskerék rendkívül lassú, így kellemes és élvezhető belőle a főváros látképe, amíg fél óra alatt körbefordulunk rajta. Ez bármilyen időjárási körülmények között kényelmes, erről harminckét légkondicionált, zárt fülke gondoskodik.

Eredetileg időszakos (5 éves) látványosságnak indult, de a turisták és helyiek annyira megszerették, hogy állandóvá vált.

Belépőjegy a London Eye-ba

A London Eye-ba rengeteg különböző jegytípussal eljuthatunk. A legegyszerűbb természetesen a standard belépő. Ezzel egy kört, tehát 30 percet tartózkodhatunk az óriáskeréken, amelyből ráláthatunk a Parlamentre, a Buckingham Palotára, sőt, egy tiszta napon akár a windsori kastélyra is.

Ha csak a London Eye érdekel minket, minden bizonnyal ez a legjobb döntés. Azonban a legtöbb városba látogató szeretne több mindent is megnézni.

Ha egy hajókázásra is befizetnénk, a két jegy együtt olcsóbb.

Szintén kedvezményt kapunk, ha a SEA LIFE Londont és a Madame Tussauds-t is megnéznénk.

A London Eye-t összekapcsolhatjuk a SEA LIFE-fal vagy a Madame Tussauds-val vagy mindkettővel, kedvezményekért.

Van lehetőség privát fülke bérlésére is, itt az ár a fülkére vonatkozik, ez 2-6 főnek ajánlott.

Létezik családi jegy is, amelyben legalább 1 felnőtt és két gyerek kap kedvezményes jegyet.

És ha el akarunk kerülni minden sorban állást, még a rövidebb sorban állást is azután, hogy előre megvásárolt online jeggyel érkezünk, vehetünk Fast track jegyet is: itt előre, a jegy vásárlása közben ki kell választanunk, hogy pontosan mikor fogunk megérkezni.

Online vagy helyben?

A London Eye esetében a döntés egészen egyszerű. Online a jegyek jóval (20%) olcsóbbak, mint a besétáló vendégeknek, és sorban sem kell állni. Az előre megváltott jegyeket azért is ajánlja a hivatalos honlap, mert enélkül nem garantált a bejutás. És semmi nem lehet kellemetlenebb, mint eljutni Londonba, megérkezni a látnivalóhoz, amit meg szeretnénk nézni, itt akár sorban állni a hőségben – majd anélkül távozni, hogy sikerült volna élvezni a kilátást és az attrakciót.

Hol lehet online jegyeket vásárolni?

A hivatalos honlap mellett több másik foglalási portálon is vannak elérhető jegyek a London Eye-ra. Néhány kombinált jegytípust említettünk már, de ezzel csak a felszínt kapargattuk meg. Londonban léteznek mindenféle idegenvezetések: buszos, autós, limuzinos, robogós, motoros, (elektromos) biciklis, Segway-es, gyalogos, tematikus (történelmi, ételekre vagy divatra fókuszáló, stb), ezek bármelyikéhez lehet, hogy kapcsolt termékként jár egy London Eye belépőjegy is egyes csomagokban, és létezik még sokféle kombinált jegy, ezért érdemes körülnézni, főleg akkor, ha más (ismert) látványosságot is megnéznénk.

Az az eset is előfordulhat, hogy a hivatalos honlapon egy adott napra vagy időpontra már nincs lefoglalható jegy, de egy másik weblapon mégis találunk ilyet a neten.

Mindig ugyanannyiba kerülnek a jegyek a London Eye-ra, bárhol is vásárolom meg?

Ahogy már említettük, jelenleg offline, tehát helyben, a jegyirodában jóval drágábbak a jegyek, de ha a hivatalos honlapon kívül vásárolunk, akkor mindig igyekezzünk meg egy kicsit körülnézni, hogy nehogy többet fizessünk ugyanazért a jegyért / szolgáltatásért, mint máshol. Ahogy különböző webáruházakban egy-egy terméket más áron, sokszor egészen más áron lehet beszerezni, ez nincs másképp belépőjegyekkel, idegenvezetésekkel vagy más turisztikai szolgáltatásokkal sem.