Jegy a Londoni Toronyba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Londoni Torony árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Londoni Toronyba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Londoni Toronyba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

39€

 


Get Your Guide

39€

 


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Londoni Tower: belépőjegyek és érdekes tények

A Londoni Towerről valószínűleg mindenki hallott már, aki egy kicsit is figyelt az általános iskolai angolórákon. A tower szó egyébként tornyot jelent, és a Londoni Tower egy, a Temze partján található középkori komplexum. Sok funkciót betöltött az idők folyamán, többek között volt börtön, levéltár, csillagvizsgáló, fegyverraktár, királyi rezidencia és erőd is. A 16. század végéig itt éltek az angol királyok és királynők, de még utána is túlélt a szokás, hogy a westminsteri koronázás előtti éjszakát itt töltötte az uralkodó. A Londoni Towerről sokaknak a közelében lévő (és róla elnevezett) Tower Bridge juthat eszébe, de ez egy teljesen független építmény az eredeti, több száz évvel idősebb Towertől.

A Londoni Tower rövid története

Anglia első normann királya, Hódító Vilmos, a 11. század második felében rendelte el az ún. Fehér Torony felépítését. Ekkor kettős funkciója volt ennek az épületegyüttesnek: nemcsak Londont védte a külső támadóktól, de a normann főurakat is a városi lakosságtól. Több mint fél évezreden át állatkertkén is funkcionált a Tower egy része, az első állatról (amely talán leopárd volt), Oroszlán‑toronynak nevezték el az egyik épületet: ezt mára lerombolták, de az Oroszlán-kapu máig látható.

De nem ez az egyetlen érdekes állatokkal kapcsolatos történet: már évszázadok óta néhány holló él a Towerben, többek között amiatt a legenda miatt, hogy ha a hollók eltűnnének, nemcsak, hogy elpusztul a Tower, de a monarchia és a birodalom is. Biztos, ami biztos, manapság kissé „hozzányúlnak” a madarak szárnyaihoz, hogy azok mindenképp a helyükön maradjanak.

Online vagy helyben foglaljunk jegyet?

A legfontosabb tanács: most ne sétáljunk el a Towerbe, ha nem akarunk felsülni. Jelenleg csak előre megváltott jegyekkel lehet látogatni. A helyben vásárolt jegy akkor sem lesz tanácsos, ha ez ismét egy valós lehetőséggé válik. 2019-ben 2,98 millió fő látogatott el a Londoni Towerbe, ezzel a város egyik legnépszerűbb attrakciójává téve azt (Londont a 21 millióan látogatták meg, ugyanebben az évben).

Milyen belépőjegyek léteznek a Londoni Towerbe?

A Towerben a belépőjeggyel igen sok látnivalót megtekinthetünk:

– a koronaékszereket,

– a Fehér Tornyot,

– a Középkori Palotát, a Véres Tornyot, a Kínzás a Towerben kiállítást, a Fegyvermúzeumot és a Királyi Pénzverde kiállítást is.

Ha imádjuk a kastélyokat és kerteket, elgondolkodhatunk azon, hogy taggá váljunk, amellyel a Tower mellett eljuthatunk a Hampton Court Palace-be, a Kensington Palace-be, a Banqueting House-ba, a Hillsborough Castle és Gardens-be.

Ezek mellett más kombinált jegyek is léteznek Londonban, amelyekkel több látnivalót is megtekinthetünk: ezek többször is tartalmazzák a Londoni Towert is.

Milyen kedvezményes jegyeket lehet vásárolni a Londoni Towerbe?

A jegyek árai különböznek a csúcsidőben és a csúcsidőn kívül, de a különbség nem számottevő (3‑6% körüli összeg).

18-64 év között kell teljes árú jegyet váltani, míg ugyanaz a kedvezményes ár vonatkozik a 16-17 évesekre, a nappali diákokra, a mozgáskorlátozott vendégekre és a 65 év felettiekre.

Az 5-15 évesek jegye alacsonyabb áron érhető el, ennek a neve a gyerekjegy (de azt azért minden szülőnek javasoljuk, hogy a tinédzsereknek ne mondják el, hogy ez a jegy neve).

Az 5 évnél fiatalabbak számára nincs szükség jegy vásárlására.

Két családi jegytípus is elérhető. Az egyik egy felnőtt és legfeljebb három gyerek (5-15) esetén érvényes, míg a másik két felnőtt és legfeljebb 3 gyerek (szintén 5-15 év) esetén.

Hol lehet online jegyeket vásárolni a Londoni Towerbe?

A hivatalos honlap mellett más lehetőségeink is vannak jegyet vásárolni. Úgy kell elképzelnünk a helyzetet, mint ha egy adott terméket akarnánk megvenni, és ezt különböző webáruházakban is megtehetnénk: de nemcsak magát a terméket, hanem akár hozzá kapcsolt más szolgáltatásokat is. A már fentebb említett kombinált jegyeken kívül lehet, hogy találunk olyan opciókat, amelyen nemcsak belépőt vásárolhatunk a Towerbe, hanem például történelmi idegenvezetést bent vagy a környéken, esetleg autós (vagy épp elektromos robogós vagy limuzinos) szállítást vagy valami egészen mást.

Ha nem a hivatalos honlapon vásárolunk, mindenképp nézzünk körül, hogy az adott szolgáltatásért nem fizetünk-e többet, mint amennyiért valahol máshol megkaphatnánk azt.