Louvre belépő: így készülj fel a látogatásra

Ha az ember egy múzeumot nézhetne meg életében… akkor könnyen lehet, hogy a hír hallatán a Louvre belépő vásárlása lenne a következő mozdulata, nem véletlenül. 2019-ben a Louvre volt a leglátogatottabb múzeum a világon, 9,6 millió fő látogatásával. Ez azt jelenti, hogy több tucat országot (!) kevesebben látogattak meg, mint ezt az épületet. Ez az egész bolygó egyik legismertebb múzeuma, amely a francia forradalom (egészen pontosan 1793) óta az ország legnagyobb kiállítóhelye. Az óriási gyűjtemény megtekintése során mindenképp tartsuk szem előtt, hogy nincs esélyünk mindent egy látogatás alatt megnézni. Tényleg nincs. A leghíresebb gyűjtemény az európai képzőművészet rengeteg klasszikusát és nagy alkotását foglalja magában, de találunk itt egyiptomi, iszlám, keleti, görög, római és etruszk emlékeket is.

Jegy a Louvre Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Louvre Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

22€

 


Viator

35€

Get Your Guide

21€

 


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Mire számítsunk a Louvre látogatása során?

Volt olyan év (2018), amikor több mint 10 millió látogató érkezett a Louvre-ba, ez átlagban minden egyes nap több tízezer látogatót jelent. A világ legnagyobb múzeumában természetesen igen sok hely van, több mint 60.000 négyzetméteren 380.000 kiállított tárgyat találunk. Ez azt jelenti, hogy minden tárgyra egyetlen másodpercet szánnánk, több mint 105 órát kellene bent tartózkodnunk. Minden egyes tárgy fél perces megvizsgálása közel 132 napba telne…

Tehát mindenképp érdemes előre felkészülni egy idegenvezető, útikönyv vagy az internet segítségével.

Sajnos arra is érdemes felkészülni, hogy a Louvre belépő árusító helyek előtt kígyózó sorok fogadnak majd. Bár az internet korában számos lehetőség van arra, hogy online intézzük a vásárlást, meglepően sokat még mindig nem élnek velük – azt tanácsoljuk, hogy Te ne tartozz közéjük! Több értékes órát megspórolhatsz magadnak, ha a Louvre jegy kiadó bódé helyett inkább megkeresed a legjobb árakat a neten, és előre felkészülve, időponttal a zsebedben érkezel meg az ikonikus üvegkupolához. Az időspóroláson kívül ennek a stratégiának még két további fő előnye is van. Az egyik, hogy Louvre belépő árak jóval olcsóbban kifoghatók egy olyan összehasonlító oldalon, mint a Poodle. A másik pedig, hogy egy hellyel kevesebb lesz a megnézett látványosságok között, ahol tömegben kell ácsorognod. Hidd el, ez egy népszerű utazási célpontnál rengeteget jelent!

Louvre belépő: hol és hogyan érdemes megvenni?

A két megoldás a helyszíni és az online jegyfoglalás. Mint látjuk, milliók kíváncsiak erre az épületre és a benne található gyűjteményekre. Érdemes okosan előre gondolkodni és online jegyet váltani. Fontos tudni, hogy ha úgy döntünk, hogy Párizs Pass vagy Párizs Múzeum Pass-szal lépnénk be, 2019 óta kötelező az időpontfoglalás ezzel is a Louvre múzeumába. Higgyük el, az a mi érdekünk is, hogy ne heringekként teljen a látogatásunk ezen a hihetetlen helyszínen.

Ahogy tehát említettük, semmiképp nem érdemes a “mindegy, majd ott megvesszük” mondattal lezárni a Louvre belépő vásárlásával kapcsolatos ötletelést az utazás tervezésekor. Az már tiszta sor, hogy ehelyett inkább online érdemes intézkedni – de mégis hol találhatunk erre megbízható, működő lehetőséget? Erre a dilemmára válaszként jött létre a Poodle Travel, amely világszerte széles körben használt, biztonságos jegyárusító oldalak legjobb ajánlatait hasonlítja össze. Árainkra tehát mindenképp érdemes vetni egy pillantást! Mivel egy utazás szoros időbeosztással jár, ezért hamarosan nagyon hálás leszel magadnak.

Milyen Louvre belépő típusok elérhetők?

Van, aki életében egyszer látni szeretné a milói Vénuszt, a Kánai Menyegzőt, a Medúza tutaját vagy a Mona Lisát, nekik az egyszeri belépő pontosan megfelelő. Mások esetleg már jól ismerik a múzeumot és leginkább egy időszakos kiállításra kíváncsiak. Van, aki audio guide-dal szeretne végigmenni a kiállításon, más csoportban, van, aki pedig idegenvezetéssel. Mindezekre az igényekre külön jegyet lehet venni.

A külföldi mega látványosságokra váltható jegyekről – amilyen például a Louvre belépő vagy az Eiffel torony belépő is – azt érdemes tudni, hogy olyanok, mint a repülőjegy. Áruk nagyban függ attól, hogy milyen időpontra foglalsz, hogy a foglalás pillanatában milyen dátumot írunk épp, és persze attól, hogy milyen extrákat szeretnél a jegyed mellé. A Poodle Travelen keresztül elérhető nagy jegyárusító weboldalak kínálatában általában elérhetők a következő, vagy ezekhez hasonló plusz szolgáltatások:

  • teljesen sorbanállás mentes, vagy 30 percen belüli bejutást garantáló szolgáltatás;
  • maximum 20 vagy kár csak 6-8 fős csoportméret;
  • angol vagy más nyelvű idegenvezető, headsettel (hogy bármerre is jársz a múzeumban, ne maradj le az információkról).

Az interneten hol találhatók jegyek a Louvre-ba?

A hivatalos oldalon kívül más weboldalak is árulnak jegyeket a Louvre Múzeumba. Ez sokszor más aktivitásokkal is egybe van kötve: egy múzeumi idegenvezetés egy művészettörténet hallgatóval vagy professzorral, egy párizsi (buszos, autós, kerékpáros, elektromos rolleres, gyalogos) városnézés, amely tartalmaz egy Louvre belépőjegyet is, és még több lehetséges kombináció is van.

Mondhatnánk, hogy a válasz megtalálható egy egyszerű “Louvre belépő” vagy “Louvre jegy” Google-kereséssel, de a helyzet nem mindig ilyen egyszerű. Természetesen ez is egy járható út. Ám ezzel a megoldással hamarosan azon kaphatjuk magunkat, hogy már órák óta böngészünk a különböző ajánlatok és (sokszor egymásnak ellentmondó) információk között, és egyre nehezebb a döntés: kinek szavazzunk bizalmat?

A Poodle Travel azért jött létre, hogy ezeket a nehézkesen megoldható dilemmákat néhány kattintásnyi ügyintézésre rövidítse. Nálunk mindig minden nap megtalálhatod a legnagyobb jegyértékesító oldalak top ajánlatait, és gyorsan eldöntheted, hogy éppen melyik opció a legjobb számodra.

Mennyi időt érdemes eltölteni a Louvre-ban?

Ahogy említettük, ha minden érdekel minket, akár minden egyes nap is eltölthetnénk egy 8 órás munkanapot, mire a világ legnagyobb kiállítása végére érünk. Mindnyájunknak más a befogadóképessége. Van, aki egy óra után már telítve van általában, sőt, olyan is lehet, aki egész életében látni akart egy vagy néhány képet, és amint ez sikerült egy „sikeres küldetés” jelző meg is jelenik és ideje ebédelni, tovább várost nézni, elmerülni a Père-Lachaise temető nyugalmában, stb. Másoknak a Louvre lesz az egyik napi program, és nyitástól zárásig elbóklásznak a termek között. Van, aki inkább átadja a döntést egy profi idegenvezetőnek, aki tudja, hogy mi az ideális egy, másfél, két, két és fél órás „kirándulás” az épületen belül. Ha pedig egyéni igényeinkre szabott idegenvezetést szeretnénk, egy privát túra lehet a legideálisabb megoldás.

Hol a legolcsóbb a Louvre belépő?

A keresést érdemes a hivatalos oldalon megkezdeni, de ezt inkább csak viszonyítási alapnak érdemes tekinteni. Ha más szolgáltatást is igénybe vennénk (pl. a már említett idegenvezetést), akkor különösen érdemes más weboldalakon is körbenézni: előfordul, hogy egyes weboldalakon vannak még elérhető jegyek, amikor a hivatalos oldalon már nincsenek, és könnyen lehet, hogy egyes kapcsolt szolgáltatásokkal máshol tudjuk majd megtalálni a leginkább megfelelő programot.

A repülőgépes példára visszatérve: ahogy sosem lehetünk biztosak abban, hogy a repjegy Párizsba minden nap, minden dátumra ugyanannál a légitársaságnál lesz a legolcsóbb, úgy a Louvre belépő aktuális legjobb árai is mindig más helyen érhetők el. Ez talán ijesztően hangzik. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy az aktuálisan legjobb árak szinte mindig a legismertebb szolgáltatók oldalain érhetők el. Ezek pedig – hogy néhány példát említsünk – a Tiquets, a Get your Guide a Viator, vagy a Klook. A Poodle Travel segítségével minden nap ránézhetsz, hogy épp ki áll nyerésre az árversenyben – és pár kattintással meg is szerezheted a legolcsóbb Louvre jegy ajánlatokat.