Jegy a Milánói Székesegyházba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Milánói Székesegyház árait a világ vezető jegyszolgáltatói között, Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Milánói Székesegyházba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Milánói Székesegyházba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

11€

 


Viator

21€

Get Your Guide

13€

 


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

A milánói dóm látogatása

A milánói dóm olyan szimbólum, amelyet a világ bármely táján élve, utazva láthatunk utazási irodák kirakataiban és utazási kínálatukat népszerűsítve, nem véletlenül. A templom helyén már több mint 1500 éve, 390-ben, még a Római‑Birodalom idején is állt egy templom, azonban ezt, és 9. századi utódját is lebontották, hogy Milánó ezen ékességét fel tudják építeni. A 14. század végén rakták le a jelenlegi csoda szép épület alapkövét. Sem Róma, sem a milánói katedrális nem egy nap alatt épült fel: a jelenlegi épület körülbelül fél évezreddel az építése kezdete után nézett ki úgy, mint ma: azonban egyes elemei csak a második világháború után kerültek rá (egyes bronz ajtók). A milánói dóm nemcsak a város, de egész Lombardia és Észak-Olaszország egyik legismertebb és leghíresebb látnivalója.

Hogyan lehet meglátogatni a milánói dómot?

Néhány évvel ezelőtt a Dómot, amely nélkül egy látogatás sem lehet teljes, ingyenes volt meglátogatni. Azonban ma már jegyet kell vásárolni. Kétféle belépőjegy létezik:

– Az épület meglátogatása: bent nemcsak több mint fél évezred építészeti csodáját tekinthetjük meg, hanem művészi oltárokat, több száz éves gyönyörű festményeket, oltárképeket, fafeszületet, sírokat, veronai vörös márványt, a dómnál is régebbi domborműveket, sőt, egészen a római korból származó porfirmedencét is. És ne feledkezzünk el a modernebb festett üveg ablakokról és arról sem, hogy mg egy napórát is találunk odabent.

– Az első az a belépő, amelyik mindenkinek kötelező, míg a második sokaknak jóval maradandóbb élmény. Egy régi, díszes, óriási templomot látni szép, akár idegenvezetővel vagy útikönyvvel is végig lehet rajta menni és meg lehet csodálni a már említett látványosságokat. De egy szűk lépcsőn felsétálni a templom tetejére és onnan megcsodálni mind a dómot, mind a tér környékét (többek között a 1867-ben befejezett Galleria Vittorio Emmanuele II passzázst).

Mi mindkét látványosságot ajánljuk!

Érdemes előre jegyet vásárolni?

2019-ben közel 11 millióan látogatták meg Milánót. Ez több mint 30.000 látogatót takar minden egyes nap. Akik közül könnyen lehet, hogy a nagy többség meg akarta nézni ezt a híres templomot, amely bár óriási, legfeljebb néhány száz látogatót bír el egyszerre. Ha főszezonban megyünk, könnyen lehet, hogy 30.000 turista helyett 100.000-en lesznek a városban és közülük akár több ezren is a nap egyes időpontjaiban tömegelnek majd a templom bejárata előtt.

Egy szó, mint száz: igen, érdemes előre jegyet vásárolni. Gondoljunk, bele, hogy vagy ugyanolyan, vagy egy-két euróval drágábban kihagyhatunk egy órás sorban állást a napon. Megéri? A válasz egyértelmű.

Sőt, akár az is előfordulhat, inkább a tető meglátogatásánál, hogy olyan sokan lesznek egy nap, hogy sorra sem fogunk kerülni. Ha ebben a cikkben idáig eljutottunk az olvasásban, minden bizonnyal meg szeretnénk tekinteni a dómot. Ha erről van szó, ne hagyatkozzunk a szerencsére: váltsunk jegyet előre.

Mindenhol ugyanannyiba kerülnek a belépőjegyek?

Nem. Az egyes, nagyobb turisztikai látnivalók sokszor a jegyeik egy részét továbbadják utazási irodáknak, foglalási platformoknak, akik saját áraikon értékesíthetik a jegyeket akár magukban, akár egy nagyobb csomag részeként (fél napos városnézés, több napos kirándulás, több látnivaló összekötése stb.). Tehát igen, nagyon is érdemes lehet egy kicsit nézelődni, főleg, ha egy vagy két nappal a látogatás előtt akarunk jegyet venni, amikor sok portálról (köztük a hivatalos oldalról is) elfogytak már a jegyek. Ilyenkor van, hogy egyes oldalak horribilis összegeket ajánlanak, míg mások teljesen normálisakat.

Összefoglalás

A milánói dómba kétféle belépő jegy is létezik: az templom épületének meglátogatása és a tető meglátogatása, ahová gyalog kell feljutnunk. Az utóbbi a szokatlanabb, drágább, de a látogatók többsége szerint az érdekesebb is. Ez utóbbinál nemcsak az épület megoldásai és a szokatlan perspektíva nyújt nagy élményt, hanem a kilátás is (ez sokszor külön attrakció). Ez az utóbbi program rendkívül fotogén is népszerű.

Érdemes előre jegyeket váltani: néhány éve már a templom látogatása is pénzbe kerül, amely hosszabb sorok kialakulásához vezethet ott is, főleg főszezonban, csúcsidőben. Az egyes árusító helyek különböző árakat ajánlanak, érdemes őket összehasonlítani.