Jegy a Port Aventuraba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Port Aventura árait a világ vezető jegyszolgáltatói között, Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Port Aventuraba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Port Aventuraba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

40€

 


Get Your Guide

48€

Klook

48€

  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

A PortAventura Világ vidámpark: tudnivalók és belépőjegyek

A PortAventura World Spanyolország északkeleti részén, Salou település közelében, Barcelonától délre körülbelül egy órányi autózásra található, az Aranyparton (Costa Dauradán). Dél-Európa legnagyobb élményparkjáról van szó, amely Barcelona repülőtere mellett könnyen, fél óra latt elérhető a Reusi reptérről is. De repülés nélkül is könnyen el lehet jutni ide, a Barcelona ‑ Tarragona ‑ Valencia vasútvonalon található, és sokat mond a méretéről és a jelentőségéről, hogy saját vasútállomással rendelkezik. A PortAventura Park 1995-ben, a resort 2002-ben nyílt meg. 2017‑ben  a közvetlenül mellette elhelyezkedő második tematikus park, a Ferrari Land 2017 tavaszán nyitott ki.

Milyen attrakciókat találunk a PortAventura Világban?

53 különböző játék / attrakció létezik itt, ezek között találunk 9 hullámvasutat és 5 vízi élményt kínáló attrakciót is.

A PortAventura témapark 6 különböző témát dolgoz fel. Ezek az alábbiak, néhány fontosabb attrakciójukkal:

Mediterránia

– Furius Baco: egész Európa leggyorsabb hullámvasútja 135 km/h-s csúcssebességével,

– Boat Ride: ezzel el lehet jutni Kína tematikus világába egy csónakon.

Kína

– Itt található a legnagyobb hullámvasút, sokan ezt tartják a világ legjobb hullámvasútjának ma is (egyébként 1995-ben nyitották meg), az élményhez tartozik 8 teljes átfordulás is. A neve Dragon Khan.

– A díszítéseket és dekorációkat a Kínai Nagy Fal ihlette.

Vadnyugat

– Ez a legnagyobb rész, itt 2 hullámvasutat és 2 vízi attrakciót találunk, itt még vízágyúkat is használhatunk, nem is beszélve a rengeteg épületet, szobrot, amelyek megelevenítik az amerikai Vadnyugatot.

Mexikó

Itt a díszítés elsődleges ihletői a maják, és a tinédzserek és a felnőttek ezt a részt szokták jobban szeretni, mert ez a legfélelmetesebb.

– A Hurakan Condor 100 méteres, tehát kb. 30 emelet magasságból adja meg a szabadesés élményét, ez az egyik legmagasabb ilyen attrakció a világon.

– A Templo Del Fuego egy fél óránként lejátszott előadás, amelyben nagy szerepet kap a pirotechnika is: innen a neve is, a Tűz Temploma.

– El Diablo – Tren de la Mina – magyarul „Az Ördög: Bányászvasút”, amely egy bányát megelevenítő hullámvasút.

Polinézia

– Ez a világ Mexikóval és a többi résszel ellentétben nagyon nyugodt, ez a kisebbek kedvence szokott lenni kalózhajóval, gyermek hullámvasúttal, mozgó széksoros filmvetítéssel.

SésamoAventura

A Szezám utca rajongóinak kötelező, ez elsősorban kisebb gyerekeknek készült rész.

Ferrari Land

Bár ez egy külön park, a belépés közvetlenül a PortAventura mellett lehetséges. Ez a második Ferrari Land a világon az Abu Dzabi után, itt találunk 250 szobás hotelt, éttermeket, autó szimulátorokat, itt található Európa leggyorsabb és legmagasabb hullámvasútja.

Belépőjegyek a PortAventura Parkba: offline vagy online?

A jegyeket meg lehet venni helyben és online is. Mi az online jegyvásárlást javasoljuk a legtöbb esetben, mivel így el tudjuk kerülni a hosszadalmas sorban állást. Ez a mi életünk mellett a park dolgozóinak az életét is megkönnyíti, hiszen többé-kevésbé előre tudnak számolni, hogy hány látogató lesz: minél többen veszik meg online a belépőjegyüket, annál inkább.

Milyen kedvezmények léteznek?

4 éves kor alatt a belépés ingyenes, nincs szükség jegyre, 4-10 éves korban jár kedvezmény, ahogy 60 év felett is. Az alábbi esetekben más kedvezmények is igénybe vehetők:

– mozgáskorlátozott látogatók,

– nagy családok,

– különleges igényű csoport,

– szervezett nyaraló csoport,

– iskolai csoport.

Milyen jegytípusok léteznek?

El kell döntenünk, hogy „csak” a PortAventura élményparkot látogatjuk meg vagy a Ferrari Landet is. Ezentúl döntenünk kell, hogy egy, kettő vagy három napra szeretnénk ellátogatni. Különböző árú jegyeket lehet váltani a főszezonban és holt szezonban.

Csak a hivatalos honlapon lehet jegyeket váltani?

Érdemes itt kezdeni a keresést, de ha nincsenek már jegyek vagy például szállításra is van igény, akkor különösen érdemes lehet más foglalási portálokon is körülnézni, könnyen lehet, hogy az utolsó pillanatban is van lehetőség belépésre egy alternatív csatornán vagy érdekes hozzákapcsolt szolgáltatást is találunk.

Az online váltott jegyekkel, legyen szó a hivatalos honlapról vagy más helyen vásárolt érvényes jeggyel, sosem kell sokat sorban állni (egy augusztusi hétvégén kisebb sor kialakulhat az interneten vásárolt jeggyel rendelkezők között is, de ez nem vészes).