Jegy a Prado Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Prado Múzeum árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Prado Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Prado Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

18€

Get Your Guide

18€

 


Viator

25€

 


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Prado Múzeum: belépőjegyek, érdekességek

Ha Európa, sőt, a világ vezető (képző)művészeti múzeumait fel kellene sorolni, a Prado mindenképp ott lenne a legelsők között. A Spanyolország fővárosában, Madridban található múzeum a Madridi Nemzeti Múzeum képtára, gyűjteményének alapját a több mint 200 éves, 1819‑es királyi gyűjtemény adja. A múzeum épületét kibővítették a 19. század végén, majd az első világháború alatt is, és sok belső átalakításon és átépítésen ment át a 20-as évektől egészen az 50-es évekig. A kiállítás 1955-ben nyerte el mai formáját, ekkor már 16 új teremmel kibővítve. A gyűjtemény művészetileg legjelentősebb részét a legismertebb spanyol festők adják: többek között Francisco de Goya, Diego Velázquez, El Greco, Zurbarán és Bartolommé Esteban Murillo.

Néhány szó a gyűjteményről

Gyakorlatilag minden madridi látogató elgondolkodik a Prado múzeum meglátogatásán, és akiket csak egy kicsit is érdekel a művészet, festészet, ezt mindenképp megteszik. Nem is véletlen, hiszen ez a világ egyik leghíresebb és legrégebbi képtára. Már 1827 óta megtaláljuk a múzeumban Albrecht Dürer, Tiziano Vecellio és Peter Paul Rubens egyes alkotásait is.

A híres művek úgy élték át a 30-as évek második felében a spanyol polgárháborút, hogy a legértékesebb darabokat Svájcba szállították, megőrzésre.

Bár a múzeum gyűjteményében 5000 festményt találunk, ennek valamivel kevesebb mint a fele, 2300 van kiállítva három emeleten, 120 teremben. A festmények mellett szobrokat is találunk a múzeumban.

Az említett festők mellett megtaláljuk Hieronymus Bosch, Pieter Bruegel, Hans Memling, Gerard David alkotásait is, nem is beszélve az olyan világhírű olasz mesterekről, mint Fra Angelico, Sandro Botticelli, Raffaello Sanzio, Antonio Allegri Corregio, Giorgone és Jacopo Tintoretto.

Belépőjegyek a múzeumba: legfontosabb tudnivalók

A Prado Múzeumba lehet online és helyben is jegyet venni. Mi mindenképpen az online jegyeket ajánljuk, hiszen nagy sorok alakulhatnak ki. 2011-2019 között az évi látogatók száma 2,4 és 3,2 millió fő között alakult.

Senki sem szeret sorban állni, főleg nem a vakációja közepén, az egyik legszebb madridi és spanyolországi látogatás előtt.

Két típusú jegy létezik: az állandó gyűjtemény és az időszakos kiállításokra.

Milyen kedvezmények érhetők el?

Mindenképp érdemes az összes lehetséges dátumot megnézni, mivel viszonylag sokszor vannak ingyenes jegyek (múzeumok nemzetközi napja például), egyébként 12 éves kor alatt a belépés ingyenes, létezik félárú jegy is, meg lehet vásárolni a hivatalos útmutatót a múzeumhoz, és egyes időpontokban mindenki félárú jegyhez juthat hozzá (még a félárú jegyek ára is feleződik). Ez utóbbi a két utolsó nyitvatartási órára vonatkozik. Ezt hivatalosan csak helyben vásárolhatjuk meg.

Hol érdemes megvásárolni a jegyeket?

Ahogy már említettük, mi az online jegyvásárlást javasoljuk: egyébként nemcsak a Prado Múzeumba, hanem minden nagy, ismert, látogatott attrakcióhoz, ahol van erre lehetőség. És online hol tudunk jegyeket venni? Természetesen a hivatalos honlapon igen.

És van erre máshol is lehetőség? Nagyon is!

Más foglalási portálok

Bár ez nem közismert tény, de lehet úgy tekinteni az egyes belépőjegyekre és hasonló szolgáltatásokra, mint fizikai termékekre, amelyeket különböző webáruházakban (itt: foglalási portálokon) meg lehet vásárolni. Így előfordulhat, hogy a hivatalos honlapon nincsen elérhető jegy egy adott napra, de valahol máshol még van.

Ahogy az is előfordulhat, hogy az egyik foglalási oldalon a jegyár sokkal magasabb (vagy fordítva, alacsonyabb), mint egy másikon.

Sőt, a szolgáltatások sem kell, hogy pontosan megegyezzenek.

Milyen szolgáltatásokat lehet hozzákapcsolni egy Prado múzeumi belépőhöz?

Bármilyet. Népszerű kapcsolat lehet egy kombinált jegy más múzeumokba (például a Thyssen‑Bornemissza Nemzeti Múzeumba) és más madridi látványosságokhoz, de lehet szó egy idegenvezetésről egy művészettörténész professzorral vagy diákkal, egy képzett idegenvezetővel, de a Prado múzeumi belépő lehet része egy madridi városnézésnek is.

Nem feltétlenül kell nagy csoportos, buszos városnézésre gondolni: létezik gyalogos, Segway-es, autós, (elektromos) biciklis, privát, kis- és nagy csoportos városnézés is.

Ha csak a Pradoba készülünk is, érdemes lehet szétnézni a választási lehetőségek között: lehet, hogy valaki már létrehozta álmaink madridi (vagy több napos spanyolországi) túráját, nekünk csak le kell azt foglalnunk.