Jegy a Rijks Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Rijks Múzeum árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Rijks Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Rijks Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

23€

 


Get Your Guide

23€

 


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Rijksmuseum: belépőjegyek és fontos tudnivalók

Amikor Amszterdam (amely a közvélekedéssel ellentétben nem Hollandia fővárosa) látogatása előkerül egy baráti sörözés közben, a Rijksmuseum (jelentése Nemzeti Múzeum) valószínűleg nem az első látnivaló a városban, amely eszünkbe jut. Pedig ezt a múzeumot az utóbbi években több évben is 2 milliónál többen látogatták meg, 2014-ben ez volt a világon a 19. leglátogatottabb múzeum. Az nem is kétséges, hogy ez az ország leglátogatottabb múzeuma, egyébként itt találhatjuk Hollandia legnagyobb (nyilvános) művészettörténeti könyvtárát is.

Néhány szó a Rijksmuseum gyűjteményéről és híres gyűjteményeiről

Az intézményt eredetileg 1798-ban, az akkor még Batáviai Köztársaságban, Hágában alapították meg. A jelenlegi épületet Amszterdam központjában, 1885‑ben nyitották meg.

2003-13 között egy nagyszabású, 375 millió eurós felújítás után nyitotta meg újra a kapuit.

8000 kiállítási tárgyat láthatunk a múzeumban, amelyek művészeti és / vagy történelmi értékkel rendelkeznek: ez egyébként csak töredéke a teljes, körülbelül egymillió darabos gyűjteményből: ezek az 1200-as évektől egészen a 2000. évig mutatják be az ország történetét.

A leghíresebbek a múzeum festményei, amelyeket Rembrandt, Johannes Vermeer és Frans Hals festett. Ezek mellett találunk egy kisebb ázsiai gyűjteményt is, sőt, egy 17. századi angol hajó, a HMS Royal Charles hajófarának címerét is.

Milyen belépőjegyek és kedvezmények érhetők el a Rijksmuseumba?

Háromféle jegytípus érhető el a múzeum meglátogatására. A „normál” felnőtt jegy 19 éves kortól lép érvénybe és nincsen felső határa. A 18 éveseknek és ez alattiaknak a belépés ingyenes, ez nagyon jó hír a fiataloknak. Azok pedig szintén komoly kedvezményre jogosultak, akik EYCA (European Youth Card Association / Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) kártyával rendelkeznek.

Jelenleg több útvonal is elérhető: kettő a múzeum legjobb részeit mutatják be. Ezeket nem kötelező követni, kivéve a múzeumban található egy irányú „utcákat”.

Hol lehet jegyeket vásárolni a Rijksmuseumba?

Ahogy a legtöbb nagyobb, ismertebb attrakciók esetében Európában, személyesen és online is lehet jegyeket vásárolni. Természetesen felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb megoldás. Mi azt javasoljuk, hogy minden attrakcióhoz, amelyet sokan látogatnak, online vásároljunk jegyet. Ezzel általában az jár, hogy ki kell választanunk a dátumot és néha az időpontot, hogy mikor látogatunk. Ez a helyzet a Rijksmuseumban is, a dátum kiválasztása után az órát és percet is ki kell választanunk (9.00, 9.15, 9.30, 9.45, stb.). A múzeum a hét minden napján nyitva van, a legelső időpont reggel 9 órás, az utolsó délután háromnegyed négyes. Ez elsőre kicsit limitálónak érződik (sietnem kell a reggelivel?, egész nap ez fog a fejemben járni?, mi van, ha későn hozzák ki az ebédet?, stb.), azonban sokszor az ilyen időpontra foglalások megkönnyítik a tervezést és a nap(ok)nak struktúrát adnak. Ha 9.30-ra van belépőnk a szerdai napon, akkor a reggelit előtte megoldjuk, odajutunk és élvezzük a múzeumot, majd utána akár egy közeli éttermet is ki lehet szemelni a folytatásra.

Online csak a hivatalos honlapon lehet jegyeket vásárolni?

Nem. A Rijksmuseumba (és más, népszerű attrakciókhoz, főleg azokhoz, amelyeknél már van elérhető online jegy, amely egyébként egyre inkább követelmény) nemcsak a hivatalos weboldalon lehet jegyet venni, hanem más portálokon is.

Az egyik megoldás nagy kedvezmények elérésére az I amsterdam City Card, amelyikben a Rijksmuseum és 69 másik múzeum és attrakció látogatható meg, ingyenesen lehet használni a tömegközlekedést, lehet kerékpárt bérelni és a csatornán is hajózni. Ennek vannak 1, 2, 3, 4 és 5 napos változatai is. Az 5 napos kártya egyébként az egynaposnak csak a duplája, így ha több napot aktívan, a fő látnivalókat belülről is megnézve kirándulunk, ez mindenképp megéri.

De nem ez az egyetlen módszer, hogy nagyon sokat kihozzunk a nyaralásunkból: egyes foglalási portálok ugyanúgy árulnak Rijksmuseum belépőket, mint a hivatalos oldal és az is lehet, hogy olyan időpontokat is le tudunk foglalni, amelyek a múzeum hivatalos oldalán már nem elérhetőek. Vagy éppen lehet, hogy egy olyan kapcsolt terméket keresünk, ahol valaki (egy művészettörténész professzor?, egy diák?, egy történelem szakot végzett idegenvezető?) körbevezet minket a múzeumban és / vagy a városban? Esetleg mindezt kerékpáron (mármint a kinti részen)? Akkor lehet, hogy az egyik foglalási portálon találjuk majd meg a tökéletes programot Amszterdam városához.