Jegy a Sagrada Familiaba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Sagrada Familia árait a világ vezető jegyszolgáltatói között, Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Sagrada Familiaba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Sagrada Familiaba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

33€

Viator

40€

 


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Barcelona TOP látnivalója: a Sagrada Familia templom

Barcelona nem véletlenül a világ egyik leglátogatottabb városa: 2019-ben 12 millió turista több tízmillió vendégéjszakát töltött Katalónia fővárosában. A Sagrada Familia (hivatalos, kevésbé használt magyar nevén a Szent Család templom vagy A Szent Család Engesztelő Temploma) mellett érdemes a Las Ramblas negyedben sétálgatni, meglátogatni a Güell Parkot, a Santa Maria del Mar templomot, Antoni Gaudí más remekeit megcsodálni (Casa Mila, Casa Calvet, Casa Batlló, Casa Vicens, Güell Palota, és mások), emellett az édességek kedvelőinek érdemes kipróbálni a churros‑t folyékony csokoládéval.

Jegyet kell váltani a Sagrada Familia templomba?

Igen. A templom jelenleg úgy néz ki, hogy 2026-ban készül el (ez Antoni Gaudí, az építész halálának centenáriuma, 144 évvel az alapkő letétele után), addig a látogatás lehetséges, de csak jegy vásárlásának a fejében. A Sagrada Familia mindenki radarján ott van, aki Barcelonába utazik, sokan ezért (is) választják az utazást a városba, Katalóniába, Spanyolországba, Európába. És bár kívülről mindenki megcsodálja (ne felejtsünk el körbesétálni a gyönyörű épület körül!), mi úgy gondoljuk, mindenképp érdemes bent is megcsodálni a műremeket. Mielőtt valaki elhessegetné a gondolatot, hogy „ez is csak olyan, mint egy másik templom” vagy „még kész sincsen”, hadd jelentsük ki, hogy ez felejthetetlen élmény lesz még azoknak is, akiknek az építészet és a művészetek nem a szívük csücske.

Hol lehet jegyet vásárolni a Sagrada Familiába?

Az egyik megoldás a helyszínen, de itt gyakran óriási sorok alakulnak ki. Évi 12 millió turista azt jelenti, hogy naponta több tízezren, főszezonban akár egy nap több mint százezren lehetnek a városban, akik közül rengetegen szeretnék a templomot belül is megcsodálni.

Lehet még jegyet vásárolni egyes utazási irodákban és online is. Az interneten is rengeteg lehetőség van, de mindegyik alkalmas arra, hogy az akár fél-, egy- vagy több órás sorokat sikerüljön kikerülnünk a helyszínen. Hiszen bizonyosan nem azért utazunk el Barcelonába, hogy tűző napon, forróságban, izzadva órákig álljunk sorban…

Mindenhol ugyanannyiba kerülnek a jegyek a Szent Család templomba?

Érdemes lehet egy kisebb online „kutatást” végezni, hogy melyik online platformon, helyen érhető el a jegy a legjobb áron a jegy. Főleg az utolsó pillanatban (ez egyes népszerű események során, időpontokban akár napokkal előre is lehet, és szezonban sokszor egy-két nappal előtte) nagyon megugranak egyes helyeken az árak. Egyes weboldalakon össze is lehet hasonlítani a különböző árakat.

Azonban is gyakran előfordul, hogy nemcsak egy jegyet vásárolhatunk, hanem egy komplexebb programot. Például egy gyalogos városnézést, amelynek része a templom belsejének a megtekintése (minden esetben fontos előre megtudni, hogy a program tartalmazza-e a belépőjegyet, vagy azt külön kell beszereznie a látogatónak), egy hasonló buszos városnézést vagy akár egy több napos csomagot, amelynek része egy benti látogatás. Elsőre ezek bonyolultnak tűnhetnek, de lehet, hogy utolsó pillanatban érdemes „beugrani” egy idegenvezetős túrára még akkor is, ha ez elsőre nem tűnik annyira vonzónak vagy ilyet nem tettünk még előtte. Ne hagyjuk ott Barcelonát anélkül, hogy bentről láttuk volna ezt a csodatemplomot.

Milyen kedvezményes belépők vannak a Sagrada Familiába?

Léteznek gyerekjegyek, 12 év alatt ezek nagyon olcsók, egy kisebb kedvezmény van 18 éves korig, ennél valamivel több a Senior jegyre, amelyet 65 év felett lehet igénybe venni.

Ha érdekel minket a Gaudí Múzeum, amelyet a Güell Parkban találunk, akkor érdemes a két jegyet kombinálni, így pénzt spórolhatunk meg. Érdekesség a Gaudí Múzeumról, hogy ez egy luxus lakópark része lett volna, azonban a sok épület közül csak kettő készült el, a jelenlegi múzeumban élt Gaudí családjával.

Más részét is meg lehet nézni a templomnak?

Az általános épületbelső mellett a toronyba is fel lehet mászni, ehhez az általános belépőtől eltérő jegyet kell váltanunk. Ha mindkét rész (és audio-tárlatvezetés) is érdekel minket, akkor lehet kombinált jegyet is váltani.

Ha a torony is érdekel minket, még inkább előre kell gondolkodnunk, hiszen érthető módon ennek korlátozott a kapacitása és néha már jó előre elfogynak a jegyek.