Jegy a Vatikáni Múzeumokba - Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Vatikáni Múzeumok árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Vatikáni Múzeumokba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Vatikáni Múzeumokba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

28€

 


Klook

31€

 


Viator

39€

 


Get Your Guide

31€

 


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Vatikáni Múzeumok: belépőjegyek és fontos tudnivalók

Az ember úgy van „kódolva”, hogy szeressen kipipálni, véghez vinni, teljesíteni dolgokat, és ennek egy része a minél több ország (vagy éppen város, régió) meglátogatása. Ha valaki Rómában találja magát, csak azért is elsétál Vatikánba, hogy így még egy országot beikszelhessen. És mit lehet tenni ebben a pöttöm kis városállamban, amely 0,44 négyzetkilométeres nagyságával kisebb mint Hollókő község egy tizede, és 1000 fős létszámával hazánkban még kisvárosnak sem neveznénk? Rettentő sok mindent… Itt találhatók például a Vatikáni Múzeumok (Musei Vaticani), amely a világ egyik legnagyobb és harmadik leglátogatottabb múzeuma volt 2019-ben (az első a Louvre, a második a Kínai Nemzeti Múzeum), 6,8 millió érdeklődővel. A Vatikáni Múzeumokat már a 16. században megalapították, majd 1771‑ben megnagyobbították. A komplexum legismertebb része minden bizonnyal a Sixtus-kápolna.

Milyen részei vannak a Vatikáni Múzeumoknak?

Még felsorolni sem könnyű, nemhogy meglátogatni minden részét. Ahogy a világ hatalmas múzeumaival lenni szokott, mindenképpen érdemes előre tervezni, hogy mely részeket keressük majd fel, hiszen arra semmi esélyünk nincs, hogy mindent végig tudjunk nézni. Az alábbi részeket lehet látogatni, ahol összesen a 70.000-es gyűjteményből kb. 20.000 kiállítási tárgy tekinthető meg. Nézzük a fontosabb múzeumokat.

A Vatikáni Képtár – Az ebben a képtárban található műalkotások a középkortól a 19. századig mutatnak be műremekeket. 18 teremben, kronológiai sorrendben tekinthetünk meg képeket, többek közzött Michelangelótól és Raffaellótól.

Museo Pio-Clementino – Itt az ókori kultúra (görög és római) egyes fontos szobrait tekinthetjük meg.

Gregorián-egyiptomi Múzeum – Itt egyiptomi leletek, múmiák, papiruszok, valamint a Halotti könyv található.

Museo Filatelico e Numismatico: itt a numizmatikai gyűjteményt, tehát érméket tekinthetünk meg.

Collezione d’Arte Religiosa Moderna: itt egy kis kitérőt teszünk a modernitásba, ahol egy vallásos művészeti gyűjteményt tekinthetünk meg.

Itt található a Museo Sacro nevű könyvtár-múzeum is.

Hogyan lehet jegyet venni a Vatikáni Múzeumokba?

Minden hónap utolsó vasárnapján a Vatikáni Múzeumok ingyen megtekinthetők, de (főleg főszezonban) ez nem igazán ajánlott, mert a tömegek sokkal nagyobbak, mint általában: ezt rengeteg helyi és Rómában lakó külföldi is ki szokta használni.

Elméletileg lehet jegyet venni a bejáratnál is, de nagyon könnyen, nagyon sokszor előfordul, hogy a jegyek már hónapokra (!) előre elfogynak.

Online is vásárolhatunk jegyet. Előfordult már az is, hogy 4 hónappal a látogatás előtt elfogytak a jegyek a hivatalos honlapon, ilyenkor azonban még mindig nem szabad eladni a reményt.

Hol lehet jegyet vásárolni online a Vatikáni Múzeumokba?

A már említett hivatalos honlap mellett más foglalási platformokon is lehet jegyeket vásárolni a Vatikáni Múzeumokba. Ezek sokszor úgynevezett „skip-the-line”, (kerüld ki a sort) jegyek, míg máskor a belépőjegyek más programokkal vagy jegyekkel vannak kombinálva. Lehet ez egy kis- vagy nagycsoportos római városnézés, gyalogosan, e-biciklivel, busszal, stb.

Milyen jegyek érhetők el?

A hivatalos honlapon lehet vásárolni jegyeket a Vatikán kertjeihez, a Castel Gandolfo vatikáni palotákhoz, míg a már említett komplexumban általános belépő, idegenvezetés és egy „titkos” túra is elérhető, amelyben egyébként lezárt részeket lehet megismerni. A Sixtus kápolna egy külön jeggyel (ezt érdemes a belépőjeggyel együtt, egyszerre lefoglalni és megvenni) látogatható.

Vannak kedvezményes jegyek?

Igen, több mint 50%-os kedvezmény érhető el az általános belépőjegyből 6-18 éveseknek, 25 éves korig diákoknak.

Milyen áron kaphatók a jegyek?

Az irányadó árak megtalálhatók a hivatalos honlapon, de ez nem jelenti, hogy minden egyes látogató ennyiért fog / tud jegyet vásárolni. Főszezonban, csúcsidőszakban rengetegen vannak, akik az utolsó pillanatban akarnak jegyekhez jutni, amikor ez már a szokásos hivatalos csatornákon nem (online sem) lehetséges.

Ilyenkor többen fordulnak azokhoz a foglalási oldalakhoz, ahol még vannak elérhető jegyek. Ezeket különböző áron értékesítik, így ha ez lenne a helyzet, mindenképp nézzünk körül, kutassunk egy kicsit (ideális esetben ez az idő nem a Rómában / Vatikánban töltött időnkből megy el, hanem amíg otthon vagyunk és tervezzük az utat), és válasszuk ki a számunkra leginkább megfelelő csomagot, a a legjobb elérhető áron.