Jegy a Versailles-i palotába – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Versailles-i palota árait a világ vezető jegyszolgáltatói között, Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat.

Jegy a Versailles-i palotába – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Versailles-i palotába – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

21€

 


Get Your Guide

22€

 


Klook

20€

 


Viator

35€

  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

A versailles-i kastély: a legfontosabb tudnivalók a helyszínről és a belépőjegyekről

A versailles-i kastély sok mindenhonnan ismerős képeket hoz elő a magyar érdeklődőkből. A 17. század végétől, egészen pontosan 1682-től 1789-ig a francia királyok lakhelye volt. A híres XIV. Lajos francia „Napkirály” papíron 72 évig, valójában (anyja régenssége után) 64 évig uralta Franciaországot, amelyben a Nap soha nem ment le, a gyarmatbirodalomnak köszönhetően. Sokat mond a történelmi időszakról, hogy a trónon legfiatalabb dédunokája (!) követte, mert minden más potenciális trónörökös már Lajos életében elhunyt.

A versailles-i kastély 67.000 négyzetméteres területen fekszik, és Párizs és környékének egyik leglátogatottabb helyszíne, 7,7 millió látogatójával megelőzte az Eiffel-tornyot, de elmaradt a Louvre múzeumtól.

Hogyan lehet eljutni Versailles-be?

Versailles néhány kilométerre található Párizstól, vonattal 20 perc alatt ki lehet jutni oda. Természetesen Párizsban is könnyen lehet akár 2 órát vagy többet is ingázni, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy pontosan honnan is akarunk megérkezni. Ha nem saját magunk akarunk eljutni a versailles-i kastélyhoz, léteznek olyan csomagok is, amelyek egy fix helyről vagy akár a szálláshelyünkről fel tudnak venni minket.

Mit lehet pontosan megnézni?

A lenyűgöző szépségű kastély mellett a park és kertek is csodálatosak, a komplexum már közel 200 éve, 1837 óta múzeumként (is) működik. A bejárás legalább egy teljes napot igénybe vesz, többek között a Tükörterem (Galerie des Glaces), amelyet sokan a legszebbnek tartanak és a világ egyik leghíresebb terme: többek között itt írták alá az első világháborút lezáró versailles-i szerződést. A parkban található a Nagy- és a Kis-Trianon Palota, amelyek közül az előbbiben 1920. június 4‑én aláírt szerződést minden magyar nagyon jól ismeri.

Hol lehet jegyet venni a versailles-i kastélyhoz és környékéhez?

Lehetséges helyben is jegyet venni, de ezt sem mi, sem a hivatalos oldal nem ajánlja. Ez hosszadalmas, rengeteg sorban állással jár, megnehezíti az ott dolgozók és a többi látogató életét és előfordulhat, hogy nem is lesz számunkra jegy azután, hogy eljutottunk Versailles-ba. Feltétlenül egy adott időponthoz kötött jegyet kell váltani: érkezzünk meg időben előtte, hogy ne azzal teljen a kirándulás, hogy attól félünk, hogy lemaradunk a látogatásról.

Milyen különböző belépőjegyek léteznek?

Létezik olyan opció (passport, itt inkább bérlet, nem útlevél jelentéssel), hogy mindent meglátogathatunk. Ez az alábbiakat foglalja magában:

– a Kastély adott időpontban,

– a Trianon paloták,

– az időszakos kiállítások,

– a Kocsimúzeum,

– a Kerteket (kivéve, ha éppen Zenei Kert nap van és kivéve a Zenélő Szökőkút műsort), és

– a parkot.

Emellett létezik belépőjegy csak a kastélyba, jegy a Trianon palotákhoz, és létezik éves belépőjegy is.

Hol lehet az interneten megvenni ezeket a jegyeket?

A hivatalos oldal mellett léteznek olyan foglalási webszájtok is, amelyeken jegyeket vehetünk a versailles-i komplexumba. Olyan kapcsolt jegyek, szolgáltatások is léteznek, amelyek egy idegenvezetéssel és / vagy szállítással vagy valami mással kapcsolják össze a versailles-i belépőt. Érdemes a hivatalos honlapon kezdeni a keresést, de ha ott már nincsenek elérhető jegyek vagy máshol is körülnéznénk, például úgy gondoljuk, egy szakértő idegenvezetővel jobban megértenénk a történelmi hátteret, Versailles hangulatát, jelentőségét stb., akkor itt érdemes körülnézni.

Mindenhol ugyanannyiba kerülnek a belépők?

Érdemes elgondolkodni, hogy pontosan mit is akarunk megnézni. Ha a Tükörterem és a kastély érdekel elsősorban, mint a legtöbb látogatót, akkor a teljes (passport) belépő lesz a megfelelő, ha ezt kihagynánk és inkább a Trianon palotá(k)ra fókuszálnánk, akkor valamivel olcsóbban juthatunk jegyhez. Ha minden apró részlet érdekel és többször is visszatérnénk, esetleg Párizsban vagy a környéken lakunk és ismerőseinket akarjuk körbevezetni, akkor érdemes lehet az éves, akárhányszor felhasználható belépőt igénybe venni. Ha a zenélő szökőkutat mindenképp látni szeretnénk, előre kell gondolkodni és utána kell járni, hogy pontosan melyik napokon érdemes ehhez látogatni.

Amikor a hivatalos oldalon nincsenek már elérhető jegyek vagy csak nagyon drágán, az is előfordulhat, hogy más oldalakon olcsóbban juthatunk jegyekhez, akár extra szolgáltatásokkal (pl. Idegenvezetés) is.