Jegy az Eftelingbe – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze az Efteling árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy az Eftelingbe – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy az Eftelingbe – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

44€

 


Klook

89€

 


Get Your Guide

44€

 


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Eftling élménypark: belépőjegyek, információk, érdekességek

Bár Disneyland nevét minden bizonnyal jóval többen ismerik, mint Eftlingét, ez többek között azért alakulhatott így, mert Eftling egyedüli, nem olyan, mint egy amerikai étterem- vagy vidámpark lánc. A Disney cég és Eftling között szerteágazó kapcsolat létezik, egy népszerű városi legenda szerint az első Disneyland (amely 1955-ben nyílt meg) az 1952-ben nyílt Eftlingből kapott inspirációt. A Disneyland parkok vezetői sokat segítettek Eftlingnek is. Látogatók tömegei pedig imádják az élményparkot: míg a párizsi Disneyland látogatóinak száma 2008 óta szinte folyamatosan esett, Eftling látogatóinak száma közel töretlenül nőtt. 2017 óta több mint négymillióan látogatják Eftlinget évente. A látogatók nagy többségükben (94%) hollandok, emellett említésre méltók a látogatók Belgiumból, Németországból és az Egyesült Királyságból is.

Mit érdemes kipróbálni Eftlingben?

1992-ben, az IAAPA (A Vidámparkok és Látnivalók Nemzetközi Szövetsége) szavazása alapján a világ legjobb élményparkjában az alábbiakat semmiképp sem szabad kihagyni:

– Varázserdő,

– Gyerekvasút (itt, a budapestivel ellentétben pedálozni kell),

– Stoomtrein (nosztalgiavasút),

– Kísértetkastély,

– Gondolák,

– Pirája (vadvízi evezés),

– Pagoda (kilátó),

– Az öt érzék háza,

– György és a sárkány (dupla hullámvasút)

– Max & Moritz (dupla hullámvasút).

Földrajzi elhelyezkedés

Eftling, ahogy valószínűleg a világ legtöbb nagy élmény- és vidámparkja, nem városi környezetben található. És azt sem mondhatjuk, hogy rendkívül közel lenne egy nagyobb városhoz (Amszterdam központjától 105 km-re, található, Rotterdam központjától 70 km-re, a Belgiumban található Antwerpentől pedig 90 km-re.

Online vagy helyben érdemes jegyet venni?

Jelenleg helyben nem lehetséges jegyet venni, így most nagyon könnyű a választás (kivétel a rokkantság esete).

De ha vissza is térne a lehetőség a helyben vásárlásra, ezt nem ajánljuk. Sokan vannak, akik nem akarnak előre tervezni, és ha mi is közéjük tartozunk, könnyen lehet, hogy az ebéd előtti órákat sorban állással kell majd töltenünk… Nyáron, a tűző napon. Vagy éppen esőben. De még egy tökéletes tavaszi napon sem kellemes ez, főleg nem gyerek(ek)kel.

A belépőjegyek típusai

Az Eftling élménypark 4 különböző jegytípust ajánl fel:

– Fakir (fakír) jegy: ez a legolcsóbb,

– Fairy (tünder / elf) jegy: ez egy kicsivel drágább,

– Dragon (sárkány) jegy: ismét egy kis áremelkedés,

– Giant (óriás) jegy: egy kicsivel több ismét.

Azt azért meg kell jegyeznünk, hogy jelenleg a legdrágább jegynél a legolcsóbb mindössze 15%-kal olcsóbb.

A jegyek alapvetően a szezonok között tesznek különbséget: főszezonban a legolcsóbb jegy nem elérhető, és az olcsóbbak is csak korlátozott számban. De ahogy megjegyeztük, a különbség nem annyira nagy.

Hol lehet jegyeket vásárolni online Eftlingbe?

A hivatalos honlap a leglogikusabb lehetőség, de ez nem az egyetlen. Előfordulhat olyan is, hogy valamiért nem működik a hivatalos oldal, esetleg a jegyek vagy egyes jegytípusok elfogytak egy adott dátumra, adott időpontra. Érdemes lehet ilyenkor körülnézni a neten, mert több másik weboldal is árul jegyeket, akár pontosan ugyanazokat, mint a hivatalos oldal, akár olyan is előfordulhat, hogy kapcsolt / kombinált jegyekkel lehet eljutni ide. Egy vidám- vagy élményparkban nem egy idegenvezetésre kell gondolni, hanem Eftling esetében elsősorban a megérkezésre: lehetséges, hogy találunk olyan szolgáltatást, amelyben a belépőjegy mellett találunk szállítást is.

Amennyiben nem a hivatalos honlapon keresünk jegyet, próbáljunk meg több oldalt is összehasonlítani. Előfordulhat, hogy az egyik weboldal jóval magasabb áron kínálja a jegyeket, mint egy másik.

Apropó, hogyan lehet eljutni Eftlingbe?

A két fő mód az eljutásra a saját (vagy bérelt) autó, itt egy parkolójeggyel is számolnunk kell, vagy tömegközlekedéssel: A hivatalos oldal Den Bosch és Tilburg vasútállomásokról ajánl különböző buszokat (300, 301 és 800-as számú). Den Bosch pedig az Amszterdam – Eindhoven vasútvonalon található, Tilburg pedig Maastrict – Hága között (ezen a vonatlon található Rotterdam is).

Ha Belgiumból (Brüsszel, Antwerpen) érkeznénk, akkor először Brédába kell eljutnunk nemzetközi vonattal, majd innen vonattal tovább tudunk menni Tilburgba, onnan pedig jöhet az egyik busz.

Ha pedig ott vagyunk, ne gondoljunk arra, hogy csak egy-két órára maradunk, a park hatalmas és tele van attrakciókkal. Ha messzebbről érkezünk vagy nagyon tetszik az élménypark, érdemes elgondolkodni az ott alváson, erre is van lehetőség.