Jegy az Európa Parkba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze az Európa Park árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy az Európa Parkba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy az Európa Parkba – Találja meg a legolcsóbb árat


Get Your Guide

61€

   • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Europa-Park, Németország: belépőjegyek, fontos tudnivalók

Az Europa-Park Rust élménypark óriási területen terül el (850.000 négyzetméter, tehát közel egy négyzetkilométer, főleg, ha a szabadidőpark teljes területét vesszük alapul: ez azt jelenti, hogy középen állva minden irányba fél kilométert sétálhatunk úgy, hogy még mindig a komplexumban maradjunk), nem is meglepő ezek után, hogy Németország legnagyobb élményparkja. 2019-ben 5,75 millióan látogatták meg, és ha azt is hozzávesszük, hogy az élménypark nem egészen évben, hanem szezonálisan van nyitva, a világ legnagyobb ilyen élményparkjáról van szó.

Mit találunk a komplexumban, néhány szó a történetéről?

Sok mindent. 16 témavilágot, amelyben 13 ország köré több mint 120 attrakció és bemutató show tartozik. De aludni is lehet itt, méghozzá választási lehetőséggel: négy szálloda is található itt és egy mozi is.

A parkot 1975-ben nyitották meg, azóta igen sok minden változott, csakúgy, mint a Disneyland parkjaiban és például a hollandiai Eftlingben: egyre több érdekes, különleges új látványosság és interaktív attrakció vált a park részévé.

Nem sok vidám- vagy élménypark mondhatja el magáról, hogy saját repülőtere is van: a Feketeerdő repülőtér, Lahrnak köszönhetően közvetlen járattal ide lehet érkezni Bécsből, Londonból és Rotterdamból is. Ide néhány ezer látogató érkezik charter járatokkal, őket pedig célbuszokkal a szállodákhoz viszik, miután a park küldöttsége üdvözölte őket. De természetesen nemcsak charter járatokkal lehet ideérkezni, hanem a Karlsruhe-Baden repülőtérre is, menetrendszerű járatokkal.

Hogyan lehet még megérkezni?

Apropó, megérkezés: a francia-német-svájci határ közvetlen közelében található, így rengeteg repülőteret találunk a környéken. Strasbourg repülőtere 64 km-re található, Baselé 90-re, Zürich 186 km-re, a Friedrichshafen (Boden-tó) repülőtér 189 km-re, Frankfurt pedig 240 km-re. Ha fapadosokkal repülünk, érdemes lehet azt is figyelembe venni, hogy lehet, hogy a legolcsóbb verzió az egyik reptérre / városba érkezés (akár vonattal, mint Zürichbe) és egy másik repülőtérről visszarepülni.

A hivatalos honlapon találunk hivatalos partnereket a szállításra minden repülőtérről, de érdemes lehet máshol is körülnézni.

Helyben vagy online vásároljunk jegyet?

Mindkét opció elérhető az Europa-Park esetében, de a hivatalos oldal az online jegyvásárlást ajánlja. Szerintünk is ez sokkal okosabb megoldás, hiszen online jeggyel nem kell sokat sorban állni. A sokat szót azért tettük ide, mert több mint 5,5 millió látogatót menedzselni, főleg egy szezonális parkban nem könnyű: az is lehetséges, hogy egy rövid ideig sorban kell állnunk az időpontra szóló online jegyünkkel is, de ettől azért nem kell tartani.

Milyen belépőjegyek érhetők el az Europa-Parkba?

Két szezon van: a nyár és Halloween és a téli. A két szezon között a nyitvatartási idő is változik, míg nyáron 9-től legalább este 6-ig tart nyitva az élménypark, a téli szezonban 11-től legalább 7‑ig lehet ott tartózkodni.

– 4 éves kor alatt a belépés ingyenes a gyermekeknek,

– kedvezményes jegy érhető el a 4-11 éveseknek,

– a 12 éves szülinapon a belépés ingyenes,

– 12 év fölött teljes árú jegyet kell vásárolni,

– míg 60 év felett kedvezmény érhető el (jelenleg ez megegyezik a gyerekbelépő árával).

Említettünk 4 hotelt: ezek nem a megszokott Hiltonok vagy Sheratonok, hanem tematikus szállodák, ahová szintén lehet szállást foglalni online.

Jegyeket és szállást lehet ajándékozni is.

Hol lehet belépőjegyeket vásárolni az Europa-Parkba?

Mint említettük, ezt megtehetjük online vagy helyben is. Ha okosan online vásárolunk, érdemes a hivatalos honlapon kezdeni a keresést. De ha nem találunk megfelelő jegyet vagy esetleg jobban hozzá vagyunk szokva egy másik foglalási portál használatához, akkor ne feledjük, hogy könnyen lehet, hogy ugyanazt a jegyet valahol máshol is megtalálhatjuk, azonos áron.

Sőt, az is lehet, hogy a belépőjegy mellett más hasznos kapcsolt terméket is találunk: ilyen lehet például a szállítás.

Hiszen hacsak nem a közvetlen közelben szállunk meg vagy nem a saját / bérelt autóval érkezünk, jóval nehezebb ide eljutni, mint egy ismert városi múzeumba vagy látnivalóhoz.

Ha nem a hivatalos oldalon, hanem egy másik foglalási platformon tervezünk jegyet és / vagy mást választani, nézzünk körül egy kicsit, hogy a legjobb árat találjuk meg.