Jegy az Utolsó vacsorára – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze az Utolsó vacsora árait a világ vezető jegyszolgáltatói között, Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy az Utolsó vacsorára – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy az Utolsó vacsorára – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

52€

 


Viator

53€

 


Get Your Guide

44€

 


  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Az Utolsó Vacsora festmény: belépőjegyek

Leonardo Da Vinci képe, Az Utolsó Vacsora azoknak a szívét is megdobogtatja, akik egyébként nem mondhatók gyakorló képzőművészeti „fogyasztóknak”. A kép a 15. század legvégén, 1498-ban készült, és mint tudjuk, a Jézus keresztre feszítése előtti nap utolsó estéjének egy eseményét, az úgynevezett utolsó vacsorát dolgozza fel. Egyes művészettörténészek az apostolok arckifejezését olyannyira beszédesnek tartják, hogy ezt a festményt tartják a mozgókép elődjének. Sokan rengeteg szimbólumot belelátnak a képbe, amelynek óriási löketet adott a bestseller Da Vinci-kód című regény és a belőle készült film. Egyes csoportok például a Jézus jobbján ülő, teológusok szerinti János apostolt Jézus feleségének tartják. Mások egy zenei motívumot látnak bele a képbe, egyesek szerint Júdás képe egyértelmű, mások szerint bármelyik apostol lehetne ő. Rengeteg izgalmas kérdés vonul át az utóbbi több mint félezer évben a szemünk előtt!

Hol található a kép, hogyan lehet megtekinteni?

A kép jelenleg Milánóban található, a Santa Maria delle Grazie kolostorban. Itt nem lehet belépőjegyet venni. Ez azért van így, mert nem lehetne a látogatni kívánókat moderálni. Azért, hogy ezt az egyetlen képet 15 percig megtekinthessék, 400.000 ember látogatott el ide 2019-ben. Fontos megjegyezni, hogy a kép nincs jó állapotban, de ez sem tántorít el több százezer embert, hogy előre felkészülve megtekintse Da Vinci egyik legfontosabb alkotását.

A kolostor reflektóriumában a szentképek is jól láthatók voltak, mint Szent Margit, IV. Béla lánya, akiről többek között a Margit-szigetet is elnevezték és a mellette felfestett Árpád-sávos zászló is, de ezek mára már alig beazonosíthatók.

Mikor kell belépőjegyet vásárolni a megtekintéshez?

Minél előbb. Ez nem is kérdés, hiszen ez az egyike azon nagyon kevés attrakcióknak, ahol esélyünk sincs arra, hogy a helyszínen vásároljunk jegyet, akár több órás várakozás árán sem, hiszen ilyen szolgáltatás nem létezik.

Amikor megkaptuk a belépőjegyet, nézzük meg háromszor is, hogy pontosan mikorra szól és jegyezzük fel. Hiszen könnyen úgy járhatunk, hogy fél óra késéssel már nemcsak a mi, hanem a következő turnusról is lemaradunk.

Mennyi időnk lesz megnézni a festményt?

15 percünk lesz körbenézni a reflektóriumban, amelynek egyértelmű csúcsa az Utolsó Vacsora festménye. Azt is tudnunk kell, hogy nem leszünk egyedül, egy csoport 30 főből szokott állni.

Van valami érdekes látnivaló a környéken?

Várakozás közben (hagyjunk elég időt az odaérkezésre és ha kell, a jegy átvételére) érdemes lehet megtekinteni a múzeum mellett található Santa Maria delle Grazie templomot.

Milyen kedvezmények érhetők el a jegyek megvásárláskor?

Igen sok látogatónak ingyenes jegy érhető el, erről mindenképp előre kell tájékozódni, és 18-25 év közöttieknek a jegyár a normál jegyár kevesebb mint mindössze egy hetede, ez is inkább egy szimbolikus ár. A teljes ár nem alacsony összeg, főleg, hogy egyetlen teremről és leginkább egyetlen (nagy) festményről van szó, de ha arra gondolunk, hogy ez Leonardo, a világ egyik leghíresebb festőjének egyik legérdekesebb és legfontosabb képe, könnyebb megérteni, hogy miért is fizeti ezt ki minden évben a több százezer látogató jelentős része.

Milyen fontos információt kell még tudni?

Nem szabad hátizsákkal vagy nagyobb csomaggal / táskával belépni, ezt többek között a helyhiány is megmagyarázza.

Legalább 15 perccel a turnus indulása előtt meg kell érkezni és át kell venni a jegyeket.

Érdemes előre letölteni egy applikációt (Android vagy iOS-en is elérhető), ha többet szeretnénk megtudni a festményről és hátteréről, és természetesen utána is olvashatunk, így egészítve ki a vizuális élményt.

A cikk írásának a pillanatában kötelező maszkot viselni és a másfél méteres távolságot tartani a többi látogatótól. Ebben sárga körvonalak is segítenek, amelyek a földre vannak festve.

Hogyan osszam be a napot, amelyiken megnézem az Utolsó Vacsora festményt?

A Santa Maria delle Grazie kolostor Milánó belvárosában található, nincs túlságosan messze Sant’Ambrogio Bazilikától és a Sforza kastélytól és annak parkjától. A Dóm és a főtér is elérhető egy 20-25 perces sétával (1,8 km).

A jegyen feltüntetett időponttól függően osszuk be az étkezéseket és a további városnézést.