Jegy a Keukenhofba– Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Keukenhof árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Keukenhofba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Keukenhofba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

20€

 


Get Your Guide

20€

   • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Keukenhof, a világ legnagyobb virágoskertje: belépőjegyek, tudnivalók

Van, aki imádja a kertészetet és a virágokat, van, aki alig veszi észre, ha elsétál egy szép növény mellett. De bárhol is tartózkodjunk ezen a skálán, érdemes meglátogatni a Keukenhofot. A szó hollandul konyhakertet jelent, de ez a név igazán csalóka, hiszen a Föld bolygó legnagyobb virágoskertjétől beszélünk. Az egyik beceneve az Európa kertje, évente a hivatalos adatok alapján 7 millió (!) virághagyma kerül itt elültetésre. És ha azon vacillálunk, hogy elkísérjük-e egy virág- vagy kertimádó ismerősünket, párunkat, ne gondoljuk túl a dolgot. A park nagyon kellemes, még csúcsidőszakban is lehet könnyen lehet egy üres sarkot találni és elgondolkozva eltölteni egy kellemes délelőttöt vagy délutánt.

Hogyan alakult ki a Keukenhof?

A terület az 1400-as években vadászterület volt, amelyet egy parkká alakítottak át, ahol a helyi kastély uralkodói különböző növényeket (elsősorban fűszereket és zöldségeket) termesztettek. A nagy épületet, amelyet ma keukenhofi várként ismerünk, Adriaen Maertensz Block építtette, aki a Holland Kelet-Indiai Társasági magas rangú tagja volt, a 17. század közepén. A 19. század közepén Jan David Zocher és fia, Louis Paul Zocher, az amszterdami Vondelpark megteremtői varázsolták modern parkká a területet.

A jelenlegi Keukenhofot 1949-ben alapították, azzal a céllal, hogy expóként funkcionáljon és a virágtermelők megmutathassák a termékeiket. 1950-ben megnyitották a parkot és már az első évben 200.000-en látogattak el ide. 2019-ben másfél millióan látogatták meg a parkot.

Mikor van nyitva a Keukenhof park?

A legtöbb attrakciónál a válasz hétfőtől vasárnapig vagy az év minden napján, de itt igen specifikusak az időpontok: minden évben március utolsó hetétől május közepéig látogatható a park. Ha előre tervezhetünk, érdemes április közepén érkezni, ekkor virágoznak a tulipánok. Talán elég azt megemlíteni, hogy vannak olyan tematikus, egy-két hetes folyami hajóutak, amelyek kizárólag március – május között futnak, pontosan Hollandia virágcsodáira fókuszálva. És ezek a hajók általában meg szoktak telni az érdeklődőkkel, akik az óceán túloldaláról is iderepülnek.

Belépőjegyek és a látogatás megtervezése

Tehát említettük, hogy az év egy bizonyos időszakában van nyitva ez az érdekes hely. NE állítsunk be jegy nélkül a kapuba, mert jegypénztár gyakorlatilag nem létezik: legalábbis nem árulnak belépőjegyeket a helyszínen. A jegyek egy adott napra érvényesek és a park arra kéri a látogatókat, hogy abban az időpontban érkezzenek meg, amikorra a jegy szól. Keukenhofot több módon is el lehet érni: tömegközlekedéssel, autóval, biciklivel és szervezett utazásokkal is. Autóval kb. 40 perc elérni a parkot Amszterdam központjából. A park délnyugatra található, a Schiphol nemzetközi repülőtérhez közelebb található, mint a városközponthoz.

Mennyibe kerülnek a belépőjegyek?

Keukenhofba egyféle típusú belépőjegy létezik, amelyet három árkategóriában lehet megvásárolni. Az egyik a felnőttjegy, ez a teljes árú, a másik a gyerekjegy, ez valamivel olcsóbb, mint féláron érhető el (4-17 éves kor között), míg a kisgyermek jegy (0-3 éves kor között) ingyenes.

Hol lehet jegyeket vásárolni a Keukenhofba? 

Mint már említettük, csak és kizárólag online, az interneten lehet belépőjegyeket vásárolni, és a legtöbben (logikusan) a hivatalos honlapra gondolnak, amikor ezeket be szeretnék szerezni. Azonban hadd jegyezzük meg, hogy ez nem az egyetlen lehetőség, különösen a Keukenhof esetében. Több olyan weboldal is található, ahol különböző jegyeket lehet vásárolni. Körül lehet nézni kombinált jegytípusok eléréséhez is, míg rengeteg túra valamelyest mást, többet kínál, mint csak egy belépőjegyet.

Érdemes szervezetten menni Keukenhofba?

Minden egészen egyénfüggő. Van, aki imádja a szervezett utakat, van, aki ki nem állhatja őket. Keukenhof programja annyiból más, mint egy városnézés vagy parklátogatás, hogy hacsak valaki nem a közvetlen közelében lakik, odajutni elég macerás lehet. Ha van bérelt vagy saját autónk, akkor nincs gond. Tömegközlekedéssel is ki lehet jutni, még ehhez külön hivatalosan árult jegy is tartozik (Combiticket), de egy szervezett túra könnyen lehet, hogy rugalmasabb opciókat kínál. És persze van, aki szereti, ha többet megtud a látványosságról, mint amit ebben a cikkben leírtunk és sokan szívesebben hallgatnak egy profi idegenvezetőt, mint olvasnak valamit a telefonjukon.