Jegy a Van Gogh Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Van Gogh Múzeum árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Van Gogh Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Van Gogh Múzeumba – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

22€

 


Get Your Guide

22€

 


Klook

22€

 

  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Van Gogh Múzeum, Amszterdam: belépőjegyek és főbb tudnivalók

A közel 900.000 fős Amszterdam (agglomerációval közel 2,5 milliós) rengeteg látnivalót rejt magában, nemcsak a sztereotipikus vörös lámpás negyedeket és „speciális” kávézókat. A művészet szerelmeseinek rögtön két világszinten ismert látnivaló a Nemzeti Múzeum (Rijksmuseum) és a Van Gogh Múzeum. Ebben a cikkben részletesebben erre és az ide vonatkozó belépőjegyekre térünk ki.

Amszterdam és Vincent van Gogh

Van Gogh Zundertben, Brabant tartományban, Hollandiában. 24 évesen költözött Amszterdamba, hogy nagybátyjánál lakjon, amíg az Amszterdami Egyetem felvételijére készült, teológiai szakra. Felvételije azonban nem sikerült, így néhány hónap után elköltözött innen. Van Gogh életében csak két festményt értékesített, öccse, Theo öröksége lett a többi festménye. Többek között neki is köszönhető, hogy a holland mester képei ma is a róla elnevezett múzeumban, az ország egyik nagyvárosában (nem fővárosában), Amszterdamban találhatók.

Mit találunk a Van Gogh Múzeumban, Amszterdam?

Elsőre valószínűleg nem lépődünk meg, hogy itt van a világon a legnagyobb Vincent van Gogh rajz- és festménygyűjtemény a világon. Kb. 200 festményt, 500 rajzot és 700 levelet találunk a gyűjteményben, a múzeumban a levelek nincsenek kiállítva. A múzeumban más is helyet kapott, a könyvtárában több mint 20.000 kötet található, és más, holland festők műveit is megtaláljuk itt (Van Gogh kortársaiét), sőt, japánmetszet-gyűjteményt is. Találunk képeket olyan nagynevű festőktől is, mint  Claude Monet, Pablo Picasso, Paul Gauguin, Georges Seurat, Henri de Toulouse-Lautrec és Paul Signac.

A múzeum első (fő-) épületét 1973-ban nyitották meg, míg a második szárnyat 26 évvel később, 1999-ben. Érdekesség, hogy ez utóbbiban jelentős segítség érkezett egy japán alapítványtól (Yasuda Biztosító Társaság) is. Ez utóbbiban időszakos kiállításokat és rendezvényeket is tartanak.

Hogyan lehet belépőjegyet venni az amszterdami Van Gogh Múzeumba?

A múzeumot egyes években több mint másfél millió ember látogatta meg, így könnyen érthető, hogy miért kell előre gondolkodni a látogatás során. Az előzetes időpont foglalása kötelező, azoknak is, akik ingyen jegyre jogosultak. Ez egy kikerülhetetlen lépés a bejutáshoz. Jelenleg, a cikk írásának a pillanatában szünetel mind az online, mind a helyi jegyvétel. Ha esetleg a helyi jegyirodában megindulna a jegyárusítás, mi ezt akkor sem ajánlanánk: egy sokak által látogatott, ismert kiállításra való bejutáshoz sokat kell sorban állni egyes esetekben, főleg főszezonban, hétvégéken, nyáron, stb. Ez soha nem kellemes és soha nem éri meg, főleg, ha ugyanennyi pénzért online kényelmesen előre fel lehet iratkozni. És mi az online feliratkozás hátránya? Az, hogy előre kell gondolkodni. De ez tényleg akkora dolog, hogy a spontaneitást fel kell adni? Egyeseknek biztosan, de a mi tapasztalataink szerint sokaknak ez inkább segít beosztani a napot.

Mennyibe kerülnek ide a jegyek?

A Van Gogh Múzeumba egyfajta jegytípus létezik, amellyel meg lehet látogatni mind az állandó, mind az időszakos kiállításokat, ha vannak ilyenek.

Jelenleg a felnőtt jegy ára a standard ár, ennek kicsivel több mint feléért lehet diákjegyet kapni, azonban ez az ár jelenleg 2022. január 10-ig érvényes, és csak hétköznapokon, ünnepnapokon kívül.  Jó hír azonban, hogy a 18 éven aluliak ingyen látogathatják a múzeumot: ez azonban nem vonatkozik az iskolai csoportokra.

Hat különböző kártya szintén ingyenes belépést biztosít, ezek az alábbiak:

– Museumkaart,

– Vincent’s Friends,

– BankGiro Loterij VIP-card,

– ICOM-card,

– Rembrandtcard, és

– Stadspass.

Hol lehet jegyeket vásárolni a Van Gogh Múzeumba?

A hivatalos oldal mellett érdemes szétnézni más foglalási portálokon is, főleg olyan esetekben, amikor az általunk vágyott időpont a hivatalos honlapon nem elérhető. Lehet, hogy csak Van Gogh Múzeum jegyeket találunk itt, de az is lehet, hogy Amsterdam Card-ot, Pass-t vagy más kombinált jegytípust, ahogy az is elképzelhető, hogy más kapcsolt szolgáltatásokat találunk. Hogyan hangzik, hogy a jegy mellé kapunk egy idegenvezetést: egy művészettörténész diáktól vagy professzortól például. Vagy szállítást a szállásunktól és -ra. Vagy egy hajókázást Észak Velencéjén?

Ha így vennénk jegyet, mindenképp hasonlítsuk össze az árakat: van, hogy igen komoly eltérés van pontosan ugyanazon a szolgáltatás esetében (ahogy két webáruház is egészen különböző áron ad el néha egy-egy terméket).