Jegy a Modern Művészetek Múzeumába – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a A Modern Művészetek Múzeumának árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Modern Művészetek Múzeumába – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Modern Művészetek Múzeumába – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

27€

 


Get Your Guide

27€

 


Klook

27€

 

  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Modern Művészeti Múzeum (New York): belépőjegyek, fontos tudnivalók, érdekességek

A Museum of Modern Art, rövidítve MoMA, a világ egyik legjelentősebb kortárs művészeti múzeuma, amely Manhattanben, New York városában található, a Fifth és Sixth Avenue (magyarosan Ötödik és Hatodik sugárút) között, az 53. utcán. Bár a múzeumokra általában úgy tekintünk, mint elmúlt korok, technológiák, stb. megjelenítőire, a MoMA az egyik legbefolyásosabb múzeumnak tekinthető a kortárs művészeti világban, szerepe volt abban is, hogy a művészetek világfővárosa Párizsból New Yorkba „költözött”. A képzőművészetek mellett az építészet, fényképeszet, könyvillusztráció, elektronikus média és a filmművészet műfajaira is nagy fókusz esik. A múzeum levéltári része (archívuma) az elsődleges művészettörténeti forrás a kortárs és modern művészetek világában.

A múzeum rövid története 

A múzeum megalapítása többek között Aldrich Rockefeller (a híres John D. Rockefeller, Jr. feleségéhez) kötődik. Az első kiállítást egy héttel a Wall Street összeomlása és az 1929-es gazdasági válság kezdete után tartották. Ez volt az első múzeum az Egyesült Államokban, amely a kortárs európai művészetekre fókuszált és már az első kiállításon megjelentek Gauguin, Cézanne, Seurat és Van Gogh alkotásai is.

1939-től egy új épületben, állandó kiállítással folytatódott a múzeum története, amelynek ekkor Nelson Rockefeller, az Egyesült Államok későbbi alelnöke volt az igazgatója.

1958-ban tűzeset ütött ki a múzeumban, amelynek során egy dolgozó meghalt és több festmény is a tűz martalékává lett, többek között Monet Vízililiomok című festménye is.

Jelenleg a múzeum gyűjteménye az egyik leggazdagabb amerikai és európai modern művészeti gyűjtemény: körülbelül 200.000 műalkotás és 22.000 film a része.

Hogyan lehet meglátogatni a múzeumot?

2020-ban a MoMA a világ 25 leglátogatottabb múzeuma között volt, úgy is, hogy az előző évhez képest 65%-kal kevesebben látogattak el oda. Tehát sokan vannak. Jelenleg helyben nem is lehet jegyet váltani, de ha ez meg is változik a jövőben, akkor is mindenkit arra ösztönzünk, hogy online vásárolja meg a jegyét. Ez biztonságos, gyors és elkerüli a hosszabb sorban állást. Azért említjük a hosszabb szót, mert előfordul, hogy egy rövidebb sor kialakul azok között is, akik interneten előre vásárolt jeggyel érkeznek, de ettől a MoMA esetén szerencsére nem kell tartanunk, legfeljebb rövidebb várakozásra kerülhet sor előre váltott belépőjeggyel.

Milyen jegytípusok léteznek?

Ha New Yorkban élünk vagy az ott tartózkodásunk alatt többször vissza akarunk látogatni, érdemes lehet egy pillantást vetni a tagsági opciókra, amelyekkel egy éven keresztül ingyen látogathatjuk a múzeumot. Ha hétfő délelőtt / kora délután (10.30 – 13.00) látogatnánk el a múzeumba, akkor tagnak kell lennünk ahhoz, hogy bemehessünk, ezt tartsuk észben.

Az egyszeri belépést biztosító jegyből nincsenek külön típusok, a múzeum a hét minden napján nyitva van, szombatonként egészen este 7-ig. A jegy kiválasztásánál a dátum mellett az adott időpontot is ki kell választanunk, fél órás periódusok szerint (10.30, 11.00, 11.30 stb.).

Milyen kedvezmények léteznek?

16 évesen és ez alatt ingyenes a belépés, nappali tagozatos diákok kedvezménnyel látogathatják az épületet, ahogy a mozgás- vagy másban korlátozott vendégek, ahogy az idősek (65 év felett) is.

Hol lehet jegyeket vásárolni a múzeumba?

 

A hivatalos honlap mellett, főleg, ha ott nem találunk megfelelő időpontot, más foglalási portálokon is körülnézhetünk. Amellett, hogy esetleg találunk egy még jobb elérhető időpontot, lehet, hogy egy kapcsolt programmal is találkozunk, amelyik pont olyan, amelyet mi is szerettünk volna. Például egy városnézés egy művészettörténésszel vagy diákkal, egy street art túra New Yorkban, amely ezt a belépőt is magában foglalja, közlekedés a hotelből (esetleg egy limuzinnal!?) stb. Ha olyasmi jár a fejünkben, amely már sok vendégnek eszébe jutott, könnyen lehet, hogy kitűnő előre elkészített túrákat, élményeket találunk, ha pedig valami igazán egyedire vágyunk, lehet, hogy egy privát túra, idegenvezetés lehet a megoldás számunkra.

Mindenhol ugyanannyiba kerülnek a belépőjegyek?

Nem. Ha nem a hivatalos honlapon keresünk, hanem egy másik, szolgáltatásokat forgalmazó weboldalon, akkor az árak egészen eltérhetnek. Érdemes egy kicsit körülnézni, kutatni, hogy ne fizessünk többet ugyanazért a szolgáltatásért, mint amennyiért az elérhető.