Jegy a Szabadságszoborhoz – Találja meg a legolcsóbb árat

Hasonlítsa össze a Szabadságszobor árait a világ vezető jegyszolgáltatói között, Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy a Szabadságszoborhoz – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy a Szabadságszoborhoz – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

27€

 


Get Your Guide

28€

Viator

44€

 

  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

A Szabadság-szobor New Yorkban: érdekességek és belépők

A Szabadság-szobor a világ egyik legismertebb szobra, teljes neve egyébként A Szabadság megvilágosítja a világot, és a Szabadság-szigeten (Liberty Island) található, New York partjainál, a Hudson folyó torkolatánál. Azt már kevesebben tudják, hogy a szobor nagyon erősen köthető Franciaországhoz: az acélvázas rézszobrot az Egyesült Államok függetlenségének centenáriumán ajándékba kapta az európai köztársaságtól. A hatalmas szobor elkészítése természetesen sok strukturális, statikai problémával járt, ezeket részben Gustave Eiffel oldotta meg, aki néhány évvel később az Eiffel-torony építésével lett világhírű.

A nőként ábrázolt szabadság jobb kezében egy fáklyát tart, bal kezében pedig egy táblát tart, ahol római számokkal az 1776. július 4-es dátumot olvashatjuk ki, az USA függetlenségének a kikiáltását. A hölgy koronáján hét ágat találunk, ez a hét kontinenst és a hét tengert jelképezi. A szobor 46 méter magas, míg a talapzatával együtt 93 méteres magasságba emelkedik: ezzel körülbelül olyan magas, mint Budapest legmagasabb épületei: a Parlament és a Szent István Bazilika.

A Szabadság-szobor meglátogatása

2001. szeptember 11-e óta az Egyesült Államokban sok látogatás sokkal bonyolultabb, mint előtte volt. Bár egy ideig zárva volt a teljes szobor, ezután ismét látogathatóvá tették a teljes szobrot, azonban jóval kevesebb látogató számára, mint előtte. A Szabadság-szobor meglátogatása sohasem volt spontán, egyszerű dolog, manapság pedig komolyan előre kell gondolkodnunk.

Először is el kell jutnunk a Liberty Island-re. Ezt egyszerű megoldani egy komphajóval, amellyel Ellis-szigetet is meglátogathatjuk. Ez utóbbi a Bevándorlási Múzeum és történelme miatt híres, hiszen ide érkezett az Amerikai Egyesült Államokba bevándorlók jelentős része. A komphajóra vásárolható jegy sokszor magában foglalja a múzeum látogatását is.

Hogyan lehet jegyeket vásárolni a Szabadság-szoborba?

Ha eljutottunk a Szabadság-szoborig, akkor egy hosszú sorban állhatunk rengeteg ideig vagy érkezhetünk egy e-jeggyel. A választás szerintünk elég egyértelmű. Az igazság az, hogy az online jegyvásárlás egyre inkább előtérbe kerül, főleg a nagy látványosságok esetén: és mint tudjuk, New York City a világ egyik leglátogatottabb városa, a Szabadság-szobrot pedig mindenki látni szeretné és rengetegen szeretnék közelről is megtekinteni.

Milyen jegyek léteznek a Szabadság-szoborba? 

Két típusú jegy létezik: a talapzat meglátogatása és a korona meglátogatása. Mindkét jegy része a 2019 májusában megnyitott Szabadság-szobor Múzeum meglátogatása is. A korona látogatása sosem volt egyszerű, de mióta a létszámot erősen korlátozták (ennek főleg tűzvédelmi okai vannak), hetekkel vagy hónapokkal előre el szoktak kelni. Ha meg szeretnénk nézni New Yorkot a Szabadság-szobor tetejéről, mindenképpen nagyon előre kell gondolkodnunk. Fontos, hogy a korona jegy esetében legfeljebb négy jegyet vásárolhatunk egyszerre és az egyik jegynek a vásárlóé kell, hogy legyen. Figyeljünk oda, hogy pontosan adjuk meg az adatainkat, mert ezt kérhetik a helyszínen.

Hol lehet jegyeket venni a Szabadság-szoborba?

Mint látjuk, a last minute, utolsó pillanatos jegyek a Szabadság hölgy koronájához akár hetekkel, hónapokkal előre eladásra kerülnek. Így rengetegen igyekeznek hozzájutni ezekhez a jegyekhez és erre a hivatalos oldalon kívül más lehetőség is van: ezek a foglalási oldalak, esetleg utazási irodák. Ha a mi vagy utastársunk, társaink álma az, hogy feljussunk a Szabadság-szobor tetejére, mindenképp nézzünk körül, hátha van még lehetőségünk. A talpazat belépőjegy is néha el szokott fogyni, így ehhez is hozzájuthatunk máshol is.

Azonban figyeljünk oda, hogy ne költekezzünk túl: egyes oldalak sokszor teljesen más áron értékesítik ugyanazt a jegyet. Vannak olyan oldalak is, amelyek összehasonlítják az ajánlatokat, így a legjobb lehetőséget anélkül találhatjuk meg, hogy túl sokat kellene kutatnunk, keresgélgetnünk.

Az is előfordulhat, hogy egy adott oldalon nemcsak egy jegyet találunk, hanem ezzel összekapcsolva más szolgáltatásokat is: a már említett komphajó jegyen kívül akár szállítást a hotelünkbe vagy más szállásra, idegenvezetést vagy éppen egy, a kirándulást megelőző városnézést, sőt, akár több napos programot is.

A legfontosabb tanács a Szabadság-szobor látogatásával kapcsolatban

Gondolkodjunk előre. Váltsunk előre jegyet online, főleg, ha a Szabadság-szobor tetejére (a koronában található kilátóra) is fel szeretnénk menni, hiszen ezeket a jegyeket sokszor hónapokkal előre lefoglalják.