Jegy az Empire State Buildingre– Találja meg a legolcsóbb árat

 Hasonlítsa össze az Empire State Building árait a világ vezető jegyszolgáltatói között. Keresse meg a legolcsóbb jegyárat, és kerülje el a hosszú sorokat

Jegy az Empire State Buildingre – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy az Empire State Buildingre – Találja meg a legolcsóbb árat

Tiqets

44€

Get Your Guide

44€

Viator

45€

Klook

41€

 

  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A "Poodle-Travel" weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

Empire State Building: tudnivalók a belépőjegyekről és a látogatásról

Az Empire State Building (szóról szóra fordításban „Birodalmi Állam Épület”) New York város egyik jelképe, amely nevét New York állam egyik becenevéről kapta. Az épületet 1930-ban kezdték építeni, és őrült tempóban egy bő év alatt el is készült, 3400 munkás közreműködésével: azért is igyekeztek minél hamarabb elkészülni, hogy a Chrysler Building minél rövidebb ideig legyen a legmagasabb épület a környéken (és a világon). Az építkezés során az ott dolgozók egyetlen szabadnapot sem vettek ki, hétvégéket sem, 60.000 tonna acél és 10 millió darab tégla felhasználásával hetente több mint másfél emeletet sikerült felépíteniük. Az épülethez egy olyan anekdota is fűződik, hogy a Wall Streeten dolgozó pénzügyi szakember, Jacob Raskob, aki kezdeményezte az építést, rákérdezett az egyik főépítésznél, Bill Lambnél, hogy „Bill, milyen magasra tudod építeni, hogy ne dőljön össze?”. A három építész elég jól teljesítette a kérést: az épület 1970-ig, a World Trade Center megépítéséig a világ legmagasabb épülete volt.

Filmeken is gyakran látható ez az épület, amikor New York város és látképe kerül elő, míg komoly szerepet játszott mind az 1933-as, mind a 2005-ös King Kong film cselekményében.

Hogyan lehet meglátogatni az Empire State Buildinget?

Az Empire State Buildingbe több különböző jegyet lehet venni. A fő attrakciók a kilátásra fókuszálnak. A legolcsóbb jegyekkel a 86. emeleti kilátóra juthatunk fel, ez New York város valószínűleg leghíresebb, legismertebb kilátója. Itt a biztonságunk garantálva van, de nem üveg mögül, hanem szabadon, a szél fújását az arcunkon és hajunkon érezve nézhetjük meg New York legismertebb látnivalóit, rálátunk Brooklynra, Queensre, és tovább is. Egy tiszta napon akár 6 amerikai államba is elláthatunk: New Jersey-be, Pennsylvaniába, Connecticutba, Massachusetts-be, és Delaware-be. Az előre megvásárolt jegyek egy adott napra és időpontra vonatkoznak, de még így is kisebb sorok szoktak kialakulni, így Express Pass-szal ezt a sort is ki lehet kerülni.

Ha korán kelők vagyunk és el akarjuk kerülni a tömegeket, naponta 50 ember fel tud iratkozni a Napfelkelte a 86. emeleten (Sunrise on the 86th floor) kilátásra is.

A 86. és a 102. emeleti kilátók drágább, de még jobb kilátást nyújtanak. A magasabb kilátóból akár 150 kilométerre is elláthatunk egy tiszta napon. Innen Manhattan és New York város minden fontos látnivalóját teljes egészében megcsodálhatjuk: a Szabadság-szobortól a Central Parkig. Itt is van „hagyományos” online jegy és Express pass is, amellyel egy percet sem kell sorban állni.

Jelenleg létezik egy történelmi túra, amely 90 percben az épület 90 éves történetét mutatja be. Emellett fel lehet iratkozni egy ESB ALL ACCESS TOUR-ra is, amellyel legfeljebb négyen egy privát túra keretében, pezsgővel, privát belépőn keresztül lehet megnézni az épületet. A szolgáltatás, de az árak is a felhők között járnak.

Hol lehet jegyeket váltani az Empire State Buildingbe?

Itt még az egyes dátumokra és időpontokra szóló, előre online megvásárolt jegyekkel is sorokba ütközhetünk (ha nem vesszük meg a drágább Express Pass-okat), így felejtsük el a helyben jegyvásárlást.

Online a hivatalos honlap mellett más foglalási portálokon is találhatunk jegyeket, és az is elő szokott fordulni, hogy a hivatalos honlapon nincs jegy egy adott időpontra, de valahol máshol még találunk. Ha így vásárolunk, akkor mindenképp nézzük meg, hogy milyen áron vásárolunk: sokszor szignifikáns különbségek vannak azonos szolgáltatások között, ha máshol vásároljuk meg őket.

Vannak belépőjegy csomagok is?

Igen, sokszor találunk olyan szolgáltatásokat, amelyek valamilyen más terméket is hozzákapcsolnak a belépőjegyhez. Lehet ilyen egy idegenvezető, szállítás, a kettő együtt (autós, buszos, kerékpáros stb. idegenvezetés), de még ismertebb egy olyan szolgáltatás, amely olcsón kínál belépőt sok attrakcióhoz. Ezek közül New Yorkban a legismertebbek a New York CityPass, a New York Pass, és a The New York Sightseeing Pass. Nem célunk, hogy ezeket részletesen bemutassuk, de annyit mindenképp elmondhatunk, hogy több száz dollárt is spórolhatunk, ha sok látványosságot tervezünk megnézni New York városában, többek között az Empire State Buildinget.