Párizs leghíresebb épülete csak ránk vár

Eiffel torony belépő váltása nem szükséges ahhoz, hogy megtudjuk, hogyan is néz ki az ikonikus látványosság. A világ egyik leghíresebb épületéről van szó - éppen ezért érdemes élőben is látni! A torony valamivel több mint 130 éves, az 1889. évi világkiállításra készült. Budapest legmagasabb épületeinél, a Parlamentnél és a Szent István Bazilikánál több mint háromszor magasabb, 300 méter magas a torony, és a tetején egy 24 méter magas TV antennát találunk. Mindnyájan tudjuk, hogy lehet képeket készíteni róla és szelfiket vele, de nem mindenki tudja, hogy az épületbe be is lehet menni.

Jegy az Eiffel-toronyba – Találja meg a legolcsóbb árat

Jegy az Eiffel-toronyba – Találja meg a legolcsóbb árat

Viator

38€

 


Klook

38€

 


Tiqets

37€

 


Get Your Guide

18€

 


 

  • Az árakat külső jegyszolgáltatóktól szerezzük be, így ezek időről időre változhatnak.
  • A jegyárak dátum és napszak szerint változhatnak.
  • Az egyes szolgáltatóknál eltérések lehetnek a jegyek típusában.
  • A “Poodle-Travel” weboldal nem felelős a szolgáltatás megbízhatóságáért vagy minőségéért. A jegyek megvásárlásáért kizárólag a felhasználó felel, közvetlenül a jegyszolgáltatóknál.

A torony története: siker vagy bukás?

Ma az Eiffel torony a világ egyik legjobban ismert szimbóluma, Párizs és Franciaország valószínűleg legtöbb képeslapján megtalálható épület és valószínűleg az egyik legtöbbet lefényképezett ingatlana. Ha úgy döntenénk, hogy a tetejéről körülnézünk, egy dologra szükség lesz: jegyre az Eiffel toronyba.

Amikor felépítették, többek között arra volt hivatott, hogy megmutassa: acélból is lehet hatalmas és magas tornyot építeni: méghozzá 1000 lábnál is magasabbat. Az eredeti terv szerint az épületet a kiállítás után lebontották volna, azonban ez a helyiek szívéhez nőtt. Érdekesség, hogy Budapesten 7 évvel később, az 1896-os világkiállítás után nagyjából ugyanez történt a Vajdahunyad várral és kevésbé ismert tény, hogy Gustave Eiffel irodája Budapesten is aktív volt: például a Nyugati pályaudvart ők építették. Míg az előző kettőbe ingyen besétálhatunk, az Eiffel toronyba belépő vásárlását kell megejtenünk, ha nem elégszünk meg az első emelettel.

A tornyot rengeteg kritika érte az utóbbi 130 évben. Sőt, előtte is: még szinte az alapkövet sem rakták le, amikor több francia művész tiltakozott az építése ellen, többek között A kaméliás hölgy írója, ifjabb Alexandre Dumas is. Ők valószínűleg nem látták előre, milyen masszív bevétele lesz a fővárosnak az Eiffel torony jegyek eladásokból.

Az öreg hölgy diadala

A világkiállítás során több mint 2 millió látogató váltott jegyet az Eiffel toronyba. Így az 1889-es év Gustave Eiffel számára mind megdicsőülést, mind diadalt hozott: nemcsak mérnökként lett elismert, hanem vállalkozóként is: hiszen az egész projekt talán el sem indult volna, ha „zsebből” nem előlegezi meg a költségek négy ötödét.

Máig is többen hívják csúfságnak vagy öreg hölgynek. Sokszor előkerült már a gondolat, hogy lebontják, felrobbantják, a második világháború során még az is szóba került, hogy több mint 10.000 tonna tömegű acélépületet fegyverek készítésére használják majd a német csapatok. Vicces epizód a torony történetében, hogy 1925-ben kétszer is eladták ócskavasnak. Ha életünkben minden nap fel is megyünk a tetőre, akkor sem lesz az Eiffel torony belépőjegyek ára olyan magas, mint amit szegény átvert figurák fizettek közel 100 évvel ezelőtt.

És ha magunknak akarjuk eldönteni, hogy az egész 130+ éves torony-projekt bukás vagy siker, vegyünk egy belépőjegyet az Eiffel toronyba, és nézzük meg belülről és a kilátást fentről. Ha nagyon nem tetszik a torony, a teteje az egyetlen hely a városban, ahonnan mindent láthatunk, ami fontos Párizsban, de magát a tornyot nem.

Mennyire népszerű az Eiffel torony belépő?

Ismerjük a mondást: ízlések és pofonok. De ha körbekérdezünk, valószínűtlen, hogy bárki anélkül hagyná ott Párizst, hogy legalább lefotózta volna az Eiffel-tornyot. Az egyik legnagyobb értékelésekkel foglalkozó oldalon Párizs 5. legjobb dolgának tartják a tornyot. Az értékelések között böngészve pedig látjuk, hogy rengetegen veszik a fáradságot, hogy megvegyék a belépőjegyet az Eiffel-toronyba. Az Eiffel torony jegyek árai különbözőek, mert négy különböző jegy különböző áron létezik. Növekvő sorrendben:

– a második emeletig lépcsőkkel,
– a második emeletig lifttel,
– a második emeletig lifttel, majd lépcsőkkel a tetőig,
– a tetőig lifttel.

Itt egyértelmű, hogy egy kis lábmunkával pénz kereshetünk, vagyis spórolhatunk. Legvégső soron nincs is különbség: az Eiffel-torony jegyárak nem alacsonyak, de erre szokták mondani, hogy van, ami kihagyhatatlan. És ahhoz képes, hogy ez mekkora attrakció, szerintünk még többet elkérhetnének, valószínűleg azt is kifizetné a legtöbb turista.

Hosszú sorokra számítsak?

Az Eiffel torony jegyárai nem változnak a nap folyamán, és a nyitvatartás a cikk írásának a pillanatában reggel 9től hajnali háromnegyed 1-ig tart. Van, aki ebédelni szeretne egy első emeleti jól ismert étteremben, van aki romantikázni éjfélkor a csúcson. Mindenképp nézzünk utána, hogy melyik Eiffel torony belépőjegy számunkra a legjobb ár-érték arányú és hogy mennyivel érdemes előre megvásárolnunk.

Azonban e népszerű időpontok mellett is mindig hosszú sorokra kell hogy számítsunk, hiszen az Eiffel torony a világ egyik leglátogatottabb építészeti műemléke. Olyan népszerű látványosságokkal tartozik egy kategóriába, mint a szintén párizsi Louvre múzeum. Az Eiffel torony belépő elővétele mellett szól a Covid-19 járvány tanulsága, miszerint a nagy tömeg nagy egészségügyi kockázatot rejt. Érdemes tehát ezt elkerülni az egészségünk megőrzése érdekében. Ez jelenleg nem csak választás kérdése! Azzal is kell számoljunk, hogy a népszerű látványosság nem csak a turista társakat vonzza: veszélyt is jelenthet! Az elővételes jegyvásárlással elkerülhetjük a sorban állókat kihasználó, ott ólálkodó zsebtolvajokat, hamis belépőket ígérgetőket, és a különféle olcsó portékákkal kereskedő árusokat.

Eiffel torony belépő: honnan és milyen módon érdemes beszerezni? 

Semmiképpen nem ajánlott tehát a helyszíni beszerzés lehetőségére hagyatkoznunk! Ehelyett a legjobb megoldásnak az online vásárlás bizonyul. Ma már rengeteg weboldal kínál lehetőséget az Eiffel torony belépő előre megváltására. Ám nem mindegyik tűnhet elég megbízhatónak, és nem szeretnénk átvágva érezni magunkat. A másik probléma, amivel szembe találhatjuk magunkat, hogy egyszerre több oldalt is kellene a böngészőnkben megnyitni ahhoz, hogy össze tudjuk hasonlítani az árakat. Ezekre a nehézségekre kínál megoldást a Poodle Travel felülete, ami összegyűjti és listázza számunkra a legmegbízhatóbb forrásból származó jegyárusító weboldalak ajánlatait, amik közül kedvünkre válogathatunk. Így elkerülhetjük a sorban állást, sok időt spórolva meg magunknak. Az így felszabaduló órákat más helyek megtekintésére használhatunk a szoros időbeosztású utazásunk során, vagy egy kis pihenésre az Eiffel-torony egyik kávézójában.

Milyen Eiffel torony belépő típusok léteznek?

Ahogy már korábban említettük, az Eiffel torony belépő típusok többek között a magassággal és a megközelítés módjával változnak, azok azonban tartalmukban is igen-igen különbözhetnek. Ha már tudjuk a tervezett belépésünk dátumát és a velünk együtt látogatók számát, akkor oda kell még figyeljünk néhány apróságra. Hiszen nem biztos a legdrágább a legjobb, és az sem hogy a legolcsóbb a legrosszabb lehetőségünk. Mindig kisebb csoportokat engednek be, nekünk is csatlakoznunk kell valamelyikhez. Nézzük tehát a szempontokat, amik alapján értékelhetjük a belépőket! Az első és talán legfontosabb, hogy a feljutáshoz megkülönböztetett, gyors elérést biztosítanak e csoportnak, vagy meg kell várni a sort a liftnél vagy a lépcsőknél. Emellett a csoport létszáma sem elhanyagolható tényező.

Az Eiffel torony belépő minden esetben időkorláthoz kötött, ezért erre is terjedjen ki figyelmünk! Nem mindegy, hogy a pénzünkért cserébe csak egy órát kapunk, vagy akár 2,5 órán át gyönyörködhetünk a kilátásban. Az sem mindegy, hogy csak kíséretet kapunk vagy esetleg jár hozzá egy rövidebb idegenvezetés is valamilyen nyelven – ami legtöbbször angol. Fajsúlyos kérdést jelenthet a jegyvisszatérítés is. Bár Párizs napsütésben a legszebb,  éghajlati adottságai miatt gyakran találkozhatunk esővel és köddel. A legtöbb jegytípus 24 órával a túra előtt lemondható teljes visszatéréssel, a lépcsős változatoknál pedig rossz idő esetén pótnapot is felajánlhatnak.  Már csak hab lehet a tortánkon, ha jegyeladónk még valami egyéb extrát, mondjuk egy pohár pezsgőt is biztosít az Eiffel torony tetején.

Hol található Eiffel torony jegy az interneten?

Sok helyen találhatunk jegyet az interneten az Eiffel toronyba való belépéshez. Előre fizetésnél mindig nagyon óvatosnak kell lennünk, nem szeretünk gazdasági csalások áldozatává válni, nagyon fontos tehát a bizalom. Ezért is jó a Poodle Travel, mert csak a legmegbízhatóbb oldalakat ajánlja számunkra, akiknek nem érdeke, hogy rossz vélemény alakuljon ki róluk.

Eiffel torony árak: hogyan találjam meg a legolcsóbbat?

Az egyes jegyárusító oldalak maguk sem titkolják, hogy az árak folyamatosan, dátum és napszak szerint is változhatnak. A Poodle Travel oldala mindig az épp aktuális helyzetnek megfelelően szedi össze és rendezi az egyes oldalak által kínált legolcsóbb jegytípusokat. Ahogy már említettük, az egyes irodák legolcsóbb jegyei között sokszor nagy a különbség – ezért nagy előny, ha kényelmesen, egy helyen össze tudjuk őket hasonlítani.